Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Moje thajské červené kari

7. července 2018 v 18:25 | Karin |  Carne (maso)
Mám ráda pálivá jídla, takže thajská kuchyně mě taky moc baví. Červené kari si dávám skoro v každé thajské restauraci a zjišťuju, kde mají lepší. Všude je lehce jiné, ale až na výjimky mi chutná. Nedávno jsem se do tohoto klasického receptu pustila i doma. Na internetu jsem našla celou řadu variant na zaručeně pravé a autentické červené kari, takže jsem usoudila, že to bude jako s naší svíčkovou a připravila svoji verzi. Na Instagram jsem dávala několik fotek ... psali jste si o recept, takže tady ho máte.


Co budete potřebovat na 3-4 porce:
Červenou kari pastu (za mě je zatím nejlepší Exotic Food Tandoori Červená kari pasta), plechovku kokosového mléka, kuřecí prsní řízky, 2-3 dcl zeleninového / kuřecího vývaru, 1-2 červené chilli papričky, hrst lístků bazalky (ideálně thajskou, ale já měla klasickou), jednu jarní cibulku, stonek citrónové trávy, cca 2cm zázvoru, limetku, rybí omáčku, třtinový cukr
Oblíbenou zeleninu - v kari běžně najdete, lilek, cuketu, cibuli, mrkev, papriku, ale také lusky sladkého hrášku, rajčata, bambusové výhonky nebo třeba květák či brokolici. Já preferuji kombinaci cuketa, mrkev, hrášek a paprika.

Jak na to:
Na začátku si vše nakrájejte, abyste měli při ruce všechny ingredience. Jednu chilli papričku nakrájejte na kolečka, mrkev také, cuketu na tenčí půlkolečka, papriku na větší kostky, cibulku na drobno, maso na nudličky, měkký střed citrónové trávy na kousky a zázvor taky. Rozpalte si pánev (velkou hlubokou nebo wok), šplíchněte cca dvě lžíce oleje (arašídový nebo slunečnicový) a vhoďte chilli, citrónovou trávu, zázvor a cibulku a cca minutu opékejte (nespalte), přidejte kari pastu, lžíci rybí omáčky, šťávu z půlky limetky, promíchejte, pár vteřin opečte a pak přihoďte maso. Maso nechte obalit směsí pasty a koření a opečte ze všech stran (cca dvě minuty). Přilejte vývar a půl plechovky kokosového mléka. Promíchejte a nechte společně minutu dvě povařit. Přihoďte mrkev a cuketu a pomalu vařte další 2-3 minuty. Jakmile mrkev ztratí křupavost (v podstatě bude al dente, tzn. rozhodně ne měkká), přidejte papriku a lusky. Vše ještě minutu povařte a potom kari dochuťte cukrem, limetkovou šťávou, natrhanou bazalkou, solí, případně ještě přidejte kokosové mléko (pokud je kari moc husté) a přidejte nasekané chilli (pokud máte rádi opravdu ostré). Podávejte s rýžovými nudlemi nebo rýží a můžete posypat na sucho opraženými oříšky (top jsou kešu). Dobrou chuť.






 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama