Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Svařené víno s karamelem a broskvemi

6. února 2018 v 17:30 | Karin |  Bevute (nápoje a drinky)

Zimy poslední dobou nejsou nic moc, ale prochladnout venku můžete i tak. Doma to potom chce něco dobrého na zahřátí ... no a když je v tom trocha alkoholu, tak to hřeje o to lépe ;-) Já mám v zimě ráda klasický černý čaj s rumem nebo červený svařák. Čaj s rumem piju tradičně, když balím před Vánocemi dárky a svařák mám spojený s vánočními trhy kdekoliv po Evropě. Obzvlášť v Mnichově mi chutnal, vylepšený kapkou nějakého alkoholu, kterým trhovec políval homoli cukru a zapálil ho u toho. Velká dobrota to byla. A inspirovala mě k tomuto karamelovému svařenému vínu, takže si ho můžete vychutnat taky i po Vánocích ;-)

Ingredience na 0,7l svařeného vína:
Láhev dobrého červeného vína, já zvolila suché, výrazné z Toskánska, ale je to na vás dle libosti.
Pět až šest lžic třtinového cukru, dvě celé skořice, 10 - 15 hřebíčků, dva hvězdičky badiánu, pět půlek kompotovaných broskví, několik zrnek granátového jablka a šťáva z půlky pomeranče.

Jak na to:
V hrnci pomalu, pozvolna rozpusťte cukr na lesklý karamel, pozor, nespálit, je to docela rychlý proces. Ke karamelu přilejte cca polovinu vína a pomalu, trpělivě ztuhlý karamel zase rozpusťte (vypadá to vždy nemožně, ale s trochou trpělivosti to zvládnete, důležité je, aby víno úplně nevařilo, ale pomalu zlehka probublávalalo). Dolejte zbytek vína a přidejte všechno koření. Víno s kořením pomalu vařte a mezitím nakrájejte broskve na kousky. Broskve spolu se zrnky granátového jablka a šťávou z pomeranče přidjte do vína a nechte chvíli vše probublat. Podávejte v pěkných sklenicích nebo oblíbených hrníčcích třeba z vánočních trhů s kolečkem pomeranče a dlouhou koktejlovou lžící. Ať vás zahřeje a hezkou zimu přeji ;-)



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama