Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Nudle po asijsku s bedlemi

21. ledna 2018 v 15:12 | Karin |  Těstoviny

Kromě italských těstovin mám samozřejmě ráda i různé asijské nudle - skleněné, rýžové, ale i ty vaječné. Na večeři občas připravuju tuhle rychlovku ála nudle po asijsku z vaječných nudlí z M&S. Při sbírání jedlých kaštanů jsem si v lese natrhala i několik bedlí, které se mi do receptu výborně hodily. Pokud teď neseženete čerstvé bedle (asi ne:-), tak je nahraďte třeba hnědými žampiony nebo jinými oblíbenými houbami.

Co budete potřebovat na dvě porce:
Dvě hnízda vaječných nudlí z M&S, dvě kuřecí prsíčka na nudličky, několik růžiček brokolice,
Stonek jarní cibulky, cca 5cm kousek pórku, jednu mini cuketu, dvě bedle
Sojovou omáčku, dva stroužky česneku, půlku chilli papričky

Jak na to:
Kuřecí maso naložte ideálně večer předem do směsi ze sojové omáčky a rozdrcených stroužků česneku. Dejte vařit osolenou vodu na nudle. Cuketu, bedle a pórek nakrájejte na tenké nudličky, chilli papričku na drobné kousky a cibulku na kolečka. Brokolici povařte cca 3 minuty ve vodě na nudle, ochlaďte ji pod ledovou vodou a nakrájejte také na delší kousky. Rozehřejte pánev a zprudka na ní opečte kuřecí maso, aby bylo pěkně opečené. Maso přendejte do misky a dejte vařit nudle. Do pánve po mase přilejte trochu oleje a opečte na něm pórek, bedle, cuketu a brokolici (pánev po mase neumývejte), pokud se zelenina přichytává, přilejte trochu horké vody z nudlí a nechte probublat. Zeleninu opečte téměř do měkka, ochuťte sojovou omáčkou a přidejte chilli papričku, vše proházejte a poté do pánve přidejte uvařené nudle i s trochou vody a vše opět společně proházejte, dokud se nudle nepromíchají se zeleninou. Minutu společně opékejte a na konec přidejte do pánve i maso, proházejte a můžete podávat. Podávejte posypané cibulkou s kouskem limetky na pokapání. Dobrou chuť.





 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama