Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Crostini s hráškovo-mandlovým pestem, sázená vejce a slanina

18. června 2017 v 20:14 | Karin |  Snídaně, předkrmy a chuťovky

Snídaně, to je moje. Obzvlášť pokud hrají hlavní roli vajíčka, pečivo, zelenina a třeba i nějaká dobrá uzenina s vysokým obsahem masa. Rádi taky chodíme na snídani o víkendech někam ven. V Krnově do útulné kavárničky Malé Cafe a v Praze do našeho oblíbeného bistra Proti proudu v Karlíně. A právě tam jsem se inspirovala k tomuto receptu na jednu z oblíbených snídaní, kterou jsem si poupravila k obrazu svému :-) V hlavní roli sázená vejce - křupavé okraje a tekutý žloutek, křupavá slanina, crostini z čerstvé bagety a hráškové pesto s mandlemi.


Na dvě porce potřebujete:
Malou francouzskou bagetu nebo ciabattu, hrst mandlí, tři hrsti čerstvého nebo sladkého mraženého hrášku
Jeden stroužek česneku, sůl, pepř, několik lístků bazalky, olivový olej
Čtyři vejce, kvalitní slanina

Jak na to:
Zapněte gril v troubě na střední výkon. Slaninu vyskládejte na plech na pečící papír a dejte do trouby. Pečte cca 10 minut do křupava. Bagetu nakrájejte na šikmá kolečka, pokapejte olivovým olejem a vyskládejte na plech. Hrášek, bazalku, mandle a česnek dejte do mixéru a rozmixujte na hrubo. Směs osole a opepřete a pomalu přilévejte olej a promíchávejte, abyste dosáhli hladké konzistence hustého pesta. Z trouby vytáhněte slaninu a dejte do ní na cca dvě minutky bagetu, aby byla křupavá. Na pánvi si připravte sázená vejce, jak je máte rádi. Já preferuju lehce opečené kraje bílku a tekutý žloutek. Pesto naneste na crostini a podávejte s vajíčky a slaninou. K tomu si dejte džus, čaj nebo jinou dobrotu. Dobrou chuť.





 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Kamila Kamila | Web | 19. června 2017 v 8:36 | Reagovat

Tak se mi právě splašily chuťový buňky. Nádherně to vypadá a jak to musí chutnat!

2 Karin Osinová Karin Osinová | 19. června 2017 v 12:46 | Reagovat

[1]: Díky. Taky vždy dostanu hlad, když koukám na ty fotky 😉

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama