Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Sázená křepelčí vejce s fazolemi a rajčaty na toastu se salátem

13. března 2017 v 22:45 | Karin |  Snídaně, předkrmy a chuťovky

Konečně slibovaná snídaně šampionů ze super zdravých křepelčích vajíček. Vajíčka snídáme o víkendu pravidelně a v různých podobách - omelety, sázená vejce, míchaná vajíčka, vařená, zastřená ... všechny způsoby mám ráda a nikdy se mi nepřejí. V Holešovicích na trhu jsem nedávno koupila plátíčko křepelčích vajíček, která jsem do té doby jedla jen na rautech, ale nikdy jsem je nepřipravovala doma. To se ale změnilo. Příprava je velmi jednoduchá, navíc je to super krásná dobrota, která každému pokrmu dodá šmrnc. Nejvíce mě oslovila v sázené podobě na salátku, toastu nebo v polévce. Kupte si taky tyhle malé dobrůtky a zkuste třeba moji sázenou verzi s fazolemi.


Co budete potřebovat na snídani pro dva:
Šest křepelčích vajíček, plechovku červených fazolí, cca 15 třešňových rajčat, tři krajíce žitného chleba
Svazek rukoly nebo mix listových salátů, pórek, sůl, pepř, olivový olej, půlku limetky

Jak na to:
Cca 15 koleček pórku nakrájejte na drobno, rajčata nakrájejte na poloviny a ty poté taky přepulte, fazole slijte (spotřebujete tak dvě třetiny plechovky). Rozehřejte pánev, přidejte trochu oleje a na něj dejte opékat pórek spolu s rajčaty. Jakmile rajčata změknou, podlejte troškou horké vody a přidejte fazole. Směs nechte chvíli probublávat, část fazolí klidně rozmačkejte vidličkou a poté vše osolte, opepřete a zakápněte šťávou ze čtvrtky limetky. Promíchejte a ochutnejte, zda je směs dobře slaná. Pokud vše dobře chutná, udělejte ve směsi různě po celém obvodu pánve šest "důlků" a do nich rychle vyklepněte křepelčí vajíčka. Vajíčka osolte a opepřete a nechte minutku ve směsi opékat. Mezitím si do misky natrhejte rukolu nebo saláty na kousky velikosti sousta, šplíchněte olivový olej a zbytek šťávy z limetky a promíchejte. Opečte krajíce na suché pánvi nebo v topinkovači. Krajíce rozpulte, na každou polovinu navrstvěte trochu salátu a poté podeberte vždy křepelčí vajíčko s fazolovou směsí a přesuňte na salát. Zakápněte lehce olivových olejem a podávejte! Dobrou chuť!

Postřehy ke křepelčím vajíčkům
Skořápka je hodně křehká, ale pod ní se nachází dost pevná blána, takže je potřeba ji prorazit prsty. Na vařenou verzi dejte vajíčka do vroucí vody a vařte minutu, na sázenou verzi smažte také minutu, nebo podle velikosti vajíčka. Vajíčka chutnají jako slepičí s tím rozdílem, že obsahují mnohem více vitamínů, Omega 3 a 6 mastných kyselin a údajně žádný škodlivý cholesterol. Nezpůsobují alergické reakce. Takže taková mini super potravina.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama