Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Cuketový krém s praženými mandlemi a zralou goudou

17. března 2017 v 15:16 | Karin |  Polévky

Polévky, to je moje! A ty krémové, dvojnásob! A taky mám moc ráda křupavé cukety, které svou chutí jemně připomínají máslo, a pražené mandle a čerstvé bylinky! Obzvlášť teď na jaře, kdy se vše vzpamatovává a probírá po zimně. Takže jsem se rozhodla, že by to chtělo nějakou novou, zelenou polévku. A proč ty mandle? Protože jsou super a mistička mandlí mě ve špajzu cvrnkla do nosu :) Funguje to spolu výtečně, takže račte vyzkoušet mou novou polévku!


Co budete potřebovat na 3-4 porce:
Střední, křupavou cuketu nebo několik maličkých (nakrájenou na kostky - potřebujete mít 4 plné hrsti cuktety),
Dvě hrsti mraženého hrášku, deset koleček pórku, půl hrsti lístků čerstvého oregana,
Deset nasekaných mandlí, velký stroužek česneku, 0,5l zeleninového vývaru
Sůl, pepř, dvouletou goudu nastrouhanou na hrubo k podávání

Jak na to:
V hrnci rozehřejte olej, pórek nakrájejte na kousky a spolu s cuketou ho hoďte do hrnce a společně opékejte pět minut na mírném ohni. Až cuketa mírně změkne, osolte, opepřete a přihoďte polovinu oregana a hrášek. Vše promíchejte a ještě chvíli opékejte, dokud hrášek nepovolí. Poté zalejte vývarem, aby byla zelenina ponořená a vařte několik minut, dokud všechna zelenina úplně nezměkne. Přidejte zbytek oregana, celý stroužek česneku a polévku rozmixujte tyčovým mixérem do hladka. Vraťte na oheň, ochutnejte a případně ještě osolte. Polévku nechte chvíli povařit, aby česnek ztratil štiplavost a mezitím si na pánvi na sucho opražte nasekané mandle (je to chvilička, tak pozor ať je nespálíte). Do polévky můžete zamíchat lžíci smetany, aby byla jemnější a poté podávejte posypané praženými madlemi, sýrem a malými lístky oregana. Dobrou chuť a krásné jaro Vám přeji!







 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama