Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Fenyklový salát s ředkvičkami

2. ledna 2017 v 14:30 | Karin |  Bez masa
Po svátcích by to chtělo něco na odlehčení. Přestože je zima, dá se v obchodě koupit hezký fenykl a křupavé ředkvičky. Připravte si z nich můj oblíbený salát. Přiznávám, že jsem se původně trochu bála, že chuť fenyklu bude příliš výrazná stejně, jako je tomu u fenyklových semínek, ale obava se nenaplnila a salát zachutnal i manželovi. Kupte si jednu fenyklovou bulvu a svazek pěkných ředkviček a připravte si salát taky.


Ingredience:
Jedna bulva fenyklu
Jeden svazek ředkviček klidně i s listy (pokud nejsou zvadlé)
Sůl a pepř, olivový olej a šťáva z půlky citrónu

Postup:
Zeleninu očištěte a omyjte. Ne všechny ředkvičky je nutné zbavovat listů, pokud mají svěží nezvadlé listy, nechte je na cca polovině ředkviček. Postup je velmi jednoduchý. Fenykl přepulte a společně s ředkvičkami nakrájejte na velmi tenké plátky. Doporučuju použít robot s plátkovacím nástavcem, do kterého jednoduše strčte celý omytý svazek ředkviček i s částí hezkých listů a poté na čtvrtiny rozkrojený fenykl. Nasekanou zeleninu přendejte do velké misky a rukama proházejte, aby se vše promíchalo. Přidejte šplíchanec dobrého olivového oleje, osolte a opepřete a vymáčkněte šťávu z poloviny citrónu. Salát pořádně promíchejte rukama (klidně trošku přitlačte), aby se všechny chutě propojily a neste na stůl. Podávejte k hlavnímu jídlu jako přílohový salát nebo si k němu namažte čerstvý krajíc chleba s máslem a dejte si ho k večeři. Dobrou chuť.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Simona Simona | Web | 3. ledna 2017 v 18:23 | Reagovat

Tak přesně taková jídla bych právě potřebovala.......děkuji!

2 Karin Osinová Karin Osinová | 8. ledna 2017 v 16:36 | Reagovat

[1]: Není zač. Mám tady více receptů na saláty a bezmasé dobroty ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama