Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Celozrnné Linguine s fenyklem, mandlemi a brokolicí

31. ledna 2017 v 20:12 | Karin |  Těstoviny

Tyhle těstoviny jsem původně dělala jako přílohu k pečeným kuřecím stehýnkům. Těstoviny byly ale výborné i jen tak samotné, takže jsem je posypala parmazánem a nafotila, abych mohla přidat recept na blog. Rychlé, zdravé a moc dobré. Pokud vám chybí maso, tak si k nim taky upečte kuřecí stehýnka.


Co budete potřebovat
Polovinu fenyklu nebo jeden malý, 250 - 300g brokolice, hrst mandlí, jedna cibule
Dva stroužky česneku, špetka chilli, sůl, pepř, půlka limetky, celozrnné linguine a parmazán

Jak na to
Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny, cibuli oloupejte a nakrájejte na jemno, fenykl překrojte na třetiny a ty potom na tenké proužky. Brokolici rozeberte na větší růžičky a česnek nakrájejte na plátky. Ve vroucí vodě chvíli povařte brokolici a poté v ní uvařte těstoviny. Brokolici nakrájejte na větší dlohé kousky. Na pánvi orestujte cibuli, přihoďte fenykl a česnek a vše spolu chvíli opékejte, osolte, opepřete, přidejte špetku chilli a naběračku vody z těstovin. Chvíli nechte společně probublávat. Poté přidejte brokolici a šťávu z cca půlky limetky, promíchejte a nechte prohřát. Na závěr přidejte uvařené těstoviny, proházejte a podávejte posypané mandlemi a parmazánem. Dobrou chuť.




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama