Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Tataráček z lososa se salátem s borůvkami

27. prosince 2016 v 18:37 | Karin |  Snídaně, předkrmy a chuťovky

Na Štědrý večer máme vždy klasiku, rybí polévku a kapra se salátem. Zde tedy žádné inovace, protože klasika je klasika a všichni se na ni vždy těšíme. Předkrm si ale vždy vymýšlím nový a moc mě to baví. Letos jsme měli vynikající tatarák z uzeného lososa na toastu se salátkem ze srdíček a borůvkami. Předkrm měl úspěch a abyste si ho mohli připravit taky, podělím se s vámi o recept.

Co budete potřebovat na cca 12 ks:
Jednu malou celozrnnou bagetu, 100g uzeného lososa, dvě lžičky plnotučné nebo dijonské hořtice, nať z jedné jarní cibulky
Sůl a pepř, hrst borůvek, půlku citronu, tři salátová srdíčka, olivový olej EV

Jak na to:
Lososa natrhejte dvěma vidličkami na drobné kousky a přemístěte do misky. Přidejte hořtici a najemno nasekanou cibulku, sůl a pepř a šťávu z poloviny citronu (přidávejte postupně dle chuti) a vše vidličkou promíchejte. Ochutnejte a připadně ještě dosolte nebo opepřete dle chuti. Bagetu nakrájejte na kolečka a dejte je na pár minut pod gril, aby byla na povrchu křupavá. Na ogrilovaná kolečka bagety pak navršte tataráček a ozdobte koprem, cibulkou nebo čímkoliv chcete.
Na salát nakrájejte srdíčka na tenké proužky a borůvky přepulte, osolte a lehce opepřete a přidejte zálivku z olivového oleje a citronové šťávy v poměru 2:1. Promíchejte, ochutnejte a pokud je dle vašich představ, můžete podávat! Dobrou chuť.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 modni-hity modni-hity | E-mail | Web | 27. prosince 2016 v 18:49 | Reagovat

ahoj krasny blog mohla/mohol by si sa pozriet na moj blog
DAKUJEM a prajem krasne sviatky a veľa veľa čitateľov

2 Majka Majka | Web | 28. prosince 2016 v 6:42 | Reagovat

To je paráda, to dám na silvestra, díky!

3 Karin Osinová Karin Osinová | 28. prosince 2016 v 14:16 | Reagovat

[2]: Tak ať se povede a chutná Majko! Veselého Silvestra přeji!!!
[1]: na blog se podívám. Hezkého Silvestra i tobě.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama