Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Linecké cukroví

27. listopadu 2016 v 20:36 | Karin |  Sladké pečení a cukroví

Včera jsme s manželem natrhali smrkové větve na adventní věnec a dnes se nám doma mihotá hořící první adventní svíčka. Vánoce už se zase pomalu blíží. Mám tyhle svátky strašně ráda. Byt máme vyzdobený už týden, dárky pomalu skládám za skříň v ložnici a nemůžu se dočkat až si nazdobíme stromeček. A aby byla atmosféra první adventní neděle kompletní, pustily jsme se dnes se sestrou i do pečení. Zatím máme rohlíčky, linecké a kokosky a já se chci s Vámi podělit o tradičí recept na linecké cukroví s domácí rybízovou marmeládou a popřát vám krásný advent.


Co potřebujete na čtyři plechy cukroví:
320g hladké mouky, 210g másla nebo hery, 3 žloutky, 110g moučkového cukru, strouhaná citrónová kůra
Na slepování rybízová marmeláda a na posypání moučkový cukr
Vykrajovátka s dírkou uprostřed, aby byla vidět červená marmeláda, kterou budete cukroví slepovat

Jak na to:
Mouku prosejte na pracovní plochu, přidejte cukr, žloutky a na kousky nakrájené změklé máslo. Nezapomeňte také na strouhanou citrónovou kůru. Ja si vždy mrazím vydlabané půlky čerstvých citronů z Itálie, které strouhám ještě zmrzlé, jde to moc dobře. Z ingrediencí vypracujte hladké, pružné těsto a dejte ho do lednice odpočinout aspoň na hodinu. Odpočinuté těsto vyválejte na tloušťku cca 5mm a vykrajujte oblíbené tvary. Já mám vždy kolečka a květinky s kulatým otvorem uprostřed. Pečte na 170°C horkovzduch 7 - 10 minut dle toho, jak vám peče trouba. Vychladlé cukroví slepujte marmeládou a servírujte pocukrované moučkovým cukrem. Krásný advent vám přeji! Nestresujte se, užívejte svařák, pečené kaštany, chlebíčky, mihotavé světlo svíček a těšte se ne Vánoce!



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama