Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Tuňákovo mrkvová pomazánka

2. října 2016 v 16:14 | Karin |  Ryby a mořské plody
Pomazánka, čerstvý, křupavý chleba, k tomu zelenina nebo kyselé okurky a parádni večeře je na stole. Vajíčkovou a sardinkovou pomazánku zná z dětství asi každý, takže pokud hledáte nějaký nápad na obměnu, zkuste tuhle mojí tuňákovou verzi s lučinou a strouhanou mrkví.


Ingrediece:
Jedna plechovka tuňáka ve vlastní šťávě (80g), dvě pěkné mrkve, malá cibulka
Lučina nebo palouček (100g), sůl, pepř, menší svazek pažitky, půlka citrónu

Postup:
Cibuli oloupejte a nakrájejte na jemno, pažitku nasekejte na drobno a mrkev nastrouhejte na jemném struhadle. Do misky dejte lučinu, slitého tuňáka z konzervy a přidejte mrkev a cibulku a vše pořádně promíchejte vidličkou do hladka. Přidejte sůl a pepř, polovinu pažitky a několik kapek citrónu a vše znovu promíchejte. Pomazánku máte hotovou. Namažte na čerstvý chleba, posypejte zbytkem pažitky a podávejte s oblíbenou zeleninou. Já preferuji papriku nebo ředkvičky. Dobrou chuť.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jany S. Jany S. | Web | 3. října 2016 v 11:25 | Reagovat

Ta nejen vypadá zdravě!Asi i bude!

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama