Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Salvia fritta aneb smažená šalvěj

28. července 2016 v 18:34 | Karin |  Snídaně, předkrmy a chuťovky

Sedím na terase, relaxuju a popíjím Prosecco, které jsme si opět přivezli z dovolené (mimo jiné). Truhlíky jsou plné květů a jelikož je teplo, daří se výborně i bylinkám. Včera jsem dostala od sousedky pořádný svazek čerstvé šalvěje, kterou mám moc ráda. Používám ji do mletého masa, do cibulačky a do řady jiných receptů. Pokud si ji ale chcete vychutnat jen tak, jako parádní chuťovku k pivu nebo vínu, tak si ji usmažte jako já. Je to velká rychlovka, se kterou budete za hvězdu na každé párty. Hurá do toho!


Co budete potřebovat na misku pro dva:
50g hladké mouky, 1 dcl prosecca, arašídový nebo slunečnicový olej na smažení
cca 30 lístků šalvěje i s řapíkem, sůl a brusinky k podávání

Jak na to:
Lístky šalvěje omyjte studenou vodou a vyskládejte je na čistou utěrku, kde uschnou. Do misky prosejte mouku, přidejte prosecco a vyšlehejte metlí hustější těstíčko. V hrnci rozehřejte olej na správnou teplotu (když vhodíte kousek pečiva, začne bublat), uberte teplotu a dejte se do smažení. Každý lístek namočte do těstíčka a šup s ním do oleje, jakmile zezlátne, vylovte každý lístek pinzetou nebo děrovanou lžící a přemístěte ho na ubrousek, kde nechte odsát přebytečný olej. Smažte hezky postupně, aby se vám lístky nespálily. Podávejte k pivu nebo vínu se solí a mističkou brusinek. Dobrou chuť.




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Barča Barča | Web | 29. července 2016 v 12:53 | Reagovat

Tak tohle by mě nenapadlo a vypadá to skvěle...

2 Vivaitalia Vivaitalia | 16. srpna 2016 v 17:44 | Reagovat

[1]:Smažené listí není úplně běžná pochoutka :-) Úspěch je ale zaručen. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama