Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Rychlé orecchiette s artyčoky a fazolemi

2. června 2016 v 22:56 | Karin |  Těstoviny

Artyčoky a fazole, to je naprosto geniální kombinace, kterou jsem objevila v Toskánsku. Tam je podávali s crostini jako teplý salát. Nicméně, výborně fungují i v tomto super rychlém receptu, kde jsem je doplnila ještě bazalkovým pestem a čerstvými bylinkami. A protože je to opravdu rychlý recept, nečekejte přes noc namočené fazole a čištění artyčoků, tentokrát jsem použila artyčoková srdíčka v olivovém oleji a fazole borlotti z plechovky. A i tak to bylo mooc dobré.


Co budete potřebovat na tři porce:
Plechovku dobrých bílých nebo strakatých fazolí, 100g artyčokových srdíček, tři lžíce bazalkového pesta
Stroužek česneku, hrst čerstvých bylinek - bazalka, řeřicha a saturejka (výborně se hodí k fazolím)
Orecchiette nebo jiné těstoviny, které se hezky obalí pestem, sůl, pepř, olivový olej, parmazán, půka citrónu

Jak na to:
Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny a do vroucí vody nasypte těstoviny. Vařte je dle návodu na obalu (ideálně o minutu dvě méně), aby byly al dente. Oloupejte stroužek česneku a nakrájejte ho na plátky, artyčoky překrájejte na kousky velikosti sousta. Rozehřejte pánev, šplíchněte trochu oleje a opečte na něm česnek (nespalte ho). Po chvíli k česneku přidejte artyčoky a fazole, osolte a opepřete, přihoďte bylinky a zakápněte šťávou z půlky citronu. Vše proházejte a nechte prohřát. Uvařené těstoviny přendejte s trochou vody na pánev, přidejte tři lžíce bazalkového pesta a vše společně proházejte nebo promíchejte vařečkou. Servírujte posypané parmazánem a bylinkami a zakápnuté olivovým olejem.





 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 vespa-veronika vespa-veronika | E-mail | Web | 11. června 2016 v 15:40 | Reagovat

Vypadá to luxusně, hned bych si dala! Musím taky zkusit :))

2 Zdena Zdena | 4. července 2016 v 16:12 | Reagovat

Diky za recept. Vypada to uzasne. Ja jsem se v posledni dobe zblaznila do italske kuchyne. Uz asi ctvrt roku kupuji italske testoviny ze Sardinie z tohoto obchodu http://shop.sardinie.cz/delikatesy/testoviny-a-ryze/ a uplne jina chut nez kdyz si koupim v obchode u nas. Urcite doporucuji vyzkouset.

3 Vivaitalia Vivaitalia | 24. července 2016 v 8:42 | Reagovat

Děkuji za chválu i tipy 😉 Karin.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama