Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Rychlá koprová omáčka

13. června 2016 v 10:45 | Karin |  Omáčky, pesta, koření

Dostala jsem svazek krásně voňavého, čerstvého kopru a začaly se mi okamžitě sbíhat sliny na koprovku s bramborami a vajíčkem. Znám i variantu s houskovým knedlíkem a vařeným hovězím masem, ale u mě vede koprovka s vařeným vajíčkem a ideálně novými bramborami. Naprosto jednoduché jídlo a velká delikatesa. Pokud to máte, jako já, uvařte si taky tuhle dobrou, rychlou koprovou omáčku.


Co budete potřebovat na dvě porce:
Svazek kopru, čtyři střední hezké brambory, tři vajíčka, kelímek italské smetany
Jednu cibuli, cukr, sůl, pepř, šťávu z poloviny citronu, bobkový list, muškátový oříšek, cca 1dcl vývaru nebo mléka

Jak na to:
Dejte vařit vodu na brambory a vajíčka a obojí pak uvařte dle preferencí (já mám ráda vajíčko uvařené ne úplně do bezvědomí a brambory pěkně do měkka). Cibuli si nakrájejte na jemno, kopr nasekejte na drobno. V hrnci rozehřejte máslo nebo olej (dle preferencí) a osmahněte na něm cibuli, aby zesklovatěla, přidejte polovinu kopru, jeden bobkový list, promíchejte a přilejte 1dcl vývaru. Opět promíchejte a nechte chvíli probublávat. Po chvíli přidejte půlku kelímku smetany, osolte a opepřete a za stálého míchání pomalu vařte 5 - 10 minut. Před koncem přidejte zbytek kopru, vylovte bobkový list, strouhněte párkrát muškátový oříšek a potom hezky vychuťte cukrem s citronovou šťávou, aby byla omáčka pěkně výrazná. Citrónovou šťávu přidávám, když omáčku odstavím z ohně, aby se nesrazila. Je-li potřeba osolte ještě a opepřete. Podávejte s vařenými bramborami a vařeným vajíčkem, posypaném čerstvým koprem. Dobrou chuť.





 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama