Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Jahodovo rebarborový koláč

11. června 2016 v 14:13 | Karin |  Sladké pečení a cukroví

Červen, to jsou jahody, rebarbora, čerstvý kopr, třešně a další letní dobroty. Voňavý, čerstvý kopr jsem dostala minulý víkend od tchýně a k tomu několik řapíků rebarbory. U cesty jsem si pořídila košík zralých jahod a už jsem se těšila na koláč a koprovku. Povedlo se obojí a dokonce jsem vše stihla i vyfotit než jsme to snědli a rozdali, takže se podělím o recepty na koláč i koprovku. Krásný červen vám přeji a upečte si k tomu taky tenhle parádní koláč.


Ingredience na jeden koláč (forma o cca 25 cm průměr dna):
Těsto: 200g hladké mouky, 140g másla, 60g moučkového cukru, 1 vejce (stačí žloutek), 2 lžíce vody, vanilka
Náplň: 180g rebrabory, hrst jahod, 1 měkký tvaroh, 4 lžíce cukru

Postup:
Mouku prosejte do mísy, změklé máslo nakrájejte na kousky a přidejte k mouce. Zpracujte na drobenku a poté přidejte cukr, žloutek, špetku vanilky a dvě lžíce vody. Ze všech surovin vypracujte tuhé těsto a dejte jej do lednice. Mezitím si omyjte a nakrájejte jahody a rebraboru. Jahody na plátky nebo čtvrtky a 160g rebarbory na větší kousky a zbytek na tenké plátky. Větší kousky rebarbory na chvíli povařte v trošce vody se dvěma lžícemi cukru, dokud se rebarbora nerozpadne, pak ji přeceďte do misky. Tvaroh vyšlehejte se zbytkem cukru. Vytáhněte ztuhlé těsto z lednice, pětinu odkrojte a nechte bokem, zbytek vyválejte na kolo o trochu větší než je forma na koláč. Vyválené těsto přeneste do formy a pěkně jím formu vyplňte (přesahy použijte na okraje formy, nebo přidejte k pětině, která čeká bokem), propíchejte vidličkou a dejte na cca 5-10 minut předpéct do trouby vyhřáté na 180°C horkovzduch (můžete zatížit fazolemi). Když se těsto začne nafukovat, vytáhněte koláč, pomažte ho souměrně tvarohem a jako druhou vrstvu potřete tvaroh povařenou rebarborou. Na koláč poté naskládejte jahody a tenké plátky rebarbory a přes ovoce naskládejte plátky ze zbytku těsta (rozválejte na dlouhý pás a nakrájejte rádýlkem na pruhy), jak vidíte na fotkách. Pečte cca 20 minut, dokud povrch hezky nezezlátne. Dobrou chuť.






 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama