Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Zapečené brambory s brokolicí a sušenými rajčaty

31. května 2016 v 23:01 | Karin |  Bez masa

Dneska se mi moc chtělo vařit. Nebylo sice moc času, ale v ledničce jsem měla krásnou brokolici a vyzrálou goudu, takže nápad na rychlou večeři byl na světě a mohla jsem se do toho pustit. Na tuhle dobrotu potřebujte pouze několik málo ingrediencí - brambory, brokolici, sušená rajčata, cibuli, česnek, goudu a vajíčka - zhruba půl hodinky a teplá večeře je na stole. Podávat můžete s bílým vínem nebo vychlazeným jablečným ciderem. A nezapomeňte na kyselé okurčičky.


Ingredience na tři větší porce
Čtyři střední brambory, jedna menší brokolice, tři vejce, dvě cibule, tři stroužky česneku
Šest sušených rajčat v oleji, 60g vyzrálé goudy (48% tuku), sůl, pepř, hrst čerstvých bylinek - pažitka, petržel

Jak na to?
Dejte si vařit osolenou vodu na zeleninu a předehřejte si troubu (gril na střední výkon). Zeleninu si očištěte, oloupejte a nakrájejte - brambory i cibuli na větší kostky, stonek brokolice na plátky, česnek na plátky, rajčata podélně na polovinu a pak třikrát přeříznout na větší kousky, růžičky brokolice ponechejte zatím vcelku. Do vroucí vody dejte vařit brambory a stonek brokolice a vařte vše do měkka. Sýr nastrouhejte na jemno a ve sklenici si rozšlehejte vajíčka. Na horkou pánev šplíchněte olej a opečte na něm cibuli, lehce dozlatova. Brambory sceďte a přidejte je spolu s česnekem do pánve, osolte a opepřete a opékejte cca deset minut, aby se pěkně ochutily a promíchaly s opečenou cibulkou. Mezitím v horké, osolené vodě krátce povařte růžičky brokolice a potom s nimi rychle pod ledovou vodu a nakrájejte je ledabyle na menší kousky. Růžičky brokolice společně s rajčaty a polovinou sýra přidejte do pánve a vše promíchejte. Směs přesuňte z pánve do zapékací mísy, nahoru přidejte zbytek sýra a zalijte vajíčky. Směs zlehka promíchejte lžící, aby se vajíčka rovnoměrně rozprostřela mezi zeleninu a vše pěkně upěchujte. Zapečte pod grilem 15 minut, aby povrch hezky zezlátl. Jednotlivé porce posypejte bylinkami a podávejte s kyselými okurkami a bílým vínem. Dobrou chuť.




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama