Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Omeleta s medvědím česnekem

3. dubna 2016 v 21:03 | Karin |  Snídaně, předkrmy a chuťovky
Jaro už je tady. Narcisy i krokusky už mi vylezly z hlíny a brzy pokvetou, sýkorky u nás na terase marně hledají krmítko se semínky a přes den jsem si vzala sukni bez punčocháčů a nebyla mi zima. To chce nějaké jarní dobroty. Chřest jsem ještě nesehnala, ale medvědí česnek na trzích v Karlíně ano, takže víkendové dobroty se nesly v jeho příchuti. Grilovali jsme s ním pstruhy (recept přidám), karbanátky, uvařila jsem s ním opět výbornou polívku (recept najdete v polévkách z loňska) a dokonce jsem ho ráno přidala do vaječné omelety na snídani. Byla výborná, takže recept přikládám. Užívejte jaro, zastavte se a koukněte, co u Vás na louce nebo zahradě raší nebo už dokonce kvete a přidávejte všechny jedlé jarní bylinky a výhonky do pomazánek, polévek a jiných dobrot! Krásné jarní dny Vám přeju! A dobrou chuť.



Ingredience na jednu velkou omeletu pro dva ke snídani:
Tři velká vejce, 10 - 15 lístků medvědího česneku, hrst nasekané pažitky
Cca 5 plátků dobré šunky, sůl, pepř, parmazán, chleba nebo jiné pečivo k podávání

Postup:
Vejce zlehka rozšlehejte ve sklenici, česnek nasekejte i se stonky na kousky, parmazán nastrouhejte, šunku nakrájejte na kousky. Rozehřejte pánev, šplíchněte na ni olej a hoďte šunku, chvíli ji opečte, jak máte rádi a pak vlejte vejce. Posypejte je pažitkou, česnekem, parmazánem a opepřete. Obracečkou vajíčka shrnujte jakoby do středu pánve a chybějící místo nechejte dolít vždy zbývajícím tekutým vejcem z pánce. Postup několikrát opakujte a potom nechte omeletu opéct (já ji mám ráda víceméně z jedné strany do zlatova, hlavně né syrovou), na závěr osolte a vyklopte ji z pánve rovnou na talíř. Pokud nemáte v pánvi moc oleje, půjde vám omeleta při přesouvání na talíř hezky překlopit na půl (jako na fotce), jinak použijte obracečku. Podávejte posypané parmazánem s chlebem a čerstvou zeleninou. Dobrou chuť.






 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama