Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Grilovaný pstruh s medvědím česnekem

4. dubna 2016 v 21:41 | Karin |  Ryby a mořské plody

Jak jsem zmínila na Instagramu, o víkendu jsme si ugrilovali famózního pstruha s medvědím česnekem a o recept se s Vámi ráda podělím. Nejprve ale několik mých úvah o medvědím česneku ... musím se přiznat, že tuhle krásně zelenou a voňavou bylinku podobnou konvalince jsem v kuchyni objevila teprve před pár lety. Dříve jsem o něm sice slyšela, nebo tušila, ale mé povědomí se omezovalo pouze na produkty z lékárny. O to větší bylo mé nadšení, když jsem objevila jeho kouzlo v kuchyni. Je to pro mě taková jarní radost, asi jako chřest. Můžete ho přidat do polévek, mletých mas, nádivek, salátů, omáček, pomazánek, prostě všude, kam chcete přidat říz a vůni, ale stroužek česneku by byl příliš výrazný. Nám doma nejvíce zachutnal ve vaječných snídaních (míchaná, sázená, omelety), v karbanátcích, polévkách a o víkendu nám úžasně ovoněl a ochutil čerstvé pstruhy. Musíte vyzkoušet!


Co budete potřebovat:
Dva čerstvé, vykuchané pstruhy, cca 10 lístků medvědího česneku, dvě kolečka limetky, sůl,
Olivový olej ev, několik stébel pažitky nebo zelenou nať jarní cibulky (stačí dva stonky)

Postup:
Pstruhy omyjte pod studenou vodou, bylinky taky propláchněte a nechte na utěrce okapat. Kolečka limetky přepulte a hurá do plnění bříšek pstruhů. Pstruhy v bříšku osolte a poté hojně vycpěte medvědím česnekem, pažitkou a do každého přidejte k bylinkám dvě půlkolečka limetky. Ideálně, kdy pažitku i limetku vložíte mezi medvědí česnek, aby daly masu jen vůni. Rozpalte gril, potřete ho olejem, aby se ryby nechytaly a pstruhy grilujte na téměř maximální výkon grilu (stupeň 4 z 5) z každé strany 5 - 7 minut. Kůže pstruha by měla být pěkně dozlatova opečená a měla by jít hezky z grilu, chce to ale trošku trpělivosti a dobrou obracečku. Podávejte se salátem, grilovanou zeleninou nebo čerstvým pečivem. Maso bude mít příjemnou lehkou příchuť po medvědím česneku a pažitce a bude mooc dobré. Určitě to zkuste. Dobrou chuť .





 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama