Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Bruschetty s rajčaty

8. března 2016 v 17:00 | Karin |  Snídaně, předkrmy a chuťovky

Bruschetta s rajčaty, to je naprostá italská klasika! Najdete ji v Itálii skoro v každé restauraci nebo bistru v předkrmech (antipasto). A co to je? Ogrilovaný krajíc bílého pečiva s kapkou olivového oleje a směsí čerstvých rajčat s bazalkou. V některých variantách najdete i česnek a v mojí variantě nechybí mozzarella. Co tedy budete potřebovat? Bílou bagetu nebo ideálně italský chléb, několik krásných voňavých rajčat (v zimě rajčata na stonku anebo cherry), několik lístků bazalky, sůl a pepř, stroužek česneku, jednu mozzarellu a dobrý olivový olej.


Jak na to?
Chléb nebo bagetu nakrájejte na krajíce / kolečka, pokapejte je olivovým olejem a dejte na chvíli na gril, aby bylo pečivo pěkně křupavé. Mezitím si připravte rajčatovou směs - rajčata nakrájejte na malé kousky, osolte a opepřete, natrhejte k nim bazalkové lístky, jeden prolisovaný stroužek česneku a šplíchanec dobrého oleje. Vše promíchejte, ochutnejte a pokud je směs dobrá, navrstvěte ji na ogrilované pečivo. V podstatě máte hotovou základní variantu a můžete servírovat. V mojí variantě na rajčatovou směs natrhám kousky mozzarelly a nechám ji roztéct pod grilem. Výsledkem je křupavá, horká verze rajčatové bruschetty, kterou si můžete připravit na večeři, na párty nebo jen tak přes den na svačinu. Dobrou chuť.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Š P A G E T a Š P A G E T a | E-mail | Web | 18. března 2016 v 13:14 | Reagovat

Tak přesně tuhle variantu s mozzarellou miluji! :-)

2 Jakub J. Jakub J. | 19. března 2016 v 15:11 | Reagovat

ahojda; zítra odlétám na Sardinii, tak jsem teď přečetl snad celý tvůj blog, super články! http://diariesoftraveller.blogspot.cz/"

3 Karin Osinová Karin Osinová | 1. dubna 2016 v 11:11 | Reagovat

[1]: Já taky :-)
Jakube, díky a užij si Sardinii, je tam krásně a chutně ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama