Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Domácí čerstvé těstoviny

3. února 2016 v 21:55 | Karin |  Těstoviny
Od manžela jsem dostala k narozeninám krásný italský strojek na těstoviny Atlas150. Tím u nás začalo nové obobí, kdy si přestanu z Itálie vozit těstoviny a začnu vozit mouku :-) Koupila jsem si tedy semolinovou mouku (seženete v M&S, Winefood marketu, Pasta Fresca, atd.), čerstvá bio vejce a o víkendu jsem se do toho pustila. Výsledkem byly grandiózní tagliatelle s ragu bolognese a domácí nudle do vývaru. Příště se chystám na ravioli a lasagne. Repecty určitě přidám. Navíc jsou domásí těstoviny super dárek - stačí pěkný sáček, mašle a štítek a je to - radost z dárku zaručena.



Jak na to:
Možná mi to nebudete věřit, ale tajemstvím je základní pravidlo - na 100g mouky, potřebujte jedno vejce, a to je vše. Já jsem dělala těstoviny ze tří vajec a 300g mouky a myslím, že by to vyšlo na čtyři větší porce. Mouku si tedy prosejte na pracovní desku pěkně na hromádku a uprostřed vytvořte důlek, do kterého rozklepněte vajíčka. Pomalu vejce rozmíchávejte vidličkou a promíchávejte je s moukou. Až vznikne hustá směs, odložte vidličku a začněte těsto (zatím spíše slepené kusy mouky a vajec) zpracovávat rukama pěkně dohromady do tvaru koule. Pokud je směs příliš sypká, přidejte lžíci olivového oleje nebo vody. Hotové těsto je krásně tvárné a nelepí a propracujete se k němu ideálně po půl hodině (zpracované bude dříve, ale čím déle těsto hnětete, tím lepší bude). Do těsta nikdy nepřidávejte sůl, ztratilo by pevnost a strojek by vám ho neprořezal. Hotové těsto rozdělte na několik menších částí, lehce rozválejte a poté již zpracujte dle návodu na strojku. Pokud strojek nemáte, nesmutněte, rozválejte ho do tenka, nakrájejte na obdelníky a máte lasagne. Nebo nakrájejte na tenké pásky, naskládejte je na sebe a odkrajujte tenké domácí nudle. Čerstvé těstoviny se vaří jen několik minut v osolené vodě. Pokud je všechny nespotřebujete, nechejte je uschnout a nechte si je na příště. Ať se Vám dílo podaří!

Recepty na omáčky a polévky najdete v sekci těstoviny, carne (maso) a polévky. Recept na ragu bolognese najdete zde.






 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama