Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Zeleninové hranolky s jogurtovým dipem

31. prosince 2015 v 10:00 | Karin |  Snídaně, předkrmy a chuťovky

Kromě chlebíčků a jednohubek často připravuji tuhle zdravou, jednoduchou dobrotu, která vždy slaví úspěch. Můžete ji podávat i jako lehkou večeři s krajícem dobrého chleba s máslem nebo ke grilovanému masu. Nicméně, na Silvestra skvěle doplní hromadu dobrot na stole a vězte, že každý rád sáhne po kousku své oblíbené zeleniny - ať už pro dobrý pocit, protože zrovna nemlsá nic tučného nebo sladkého anebo jen tak s chutí ;-)

Ingredience a postup:
Připravte si dvě barevné papriky, pět stonků řapíkatého celeru, kedluben, tři větší mrkve a pokud seženete, tak i pěkné větší ředkvičky. Zeleninu omyjte a očistěte / oloupejte a nakrájejte na pravidelné hranolky (ředkvičky na poloviny nebo čtvrtky dle velikosti). Řápíky celeru před krájením zlehka oškrábejte škrabkou, abyste je zbavili nepříjemných vláken, která se mohou chytat mezi zuby. Zeleninu rozložte dokola na velký talíř (každou barvu zvlášť) nebo servírujte v hezkých sklenicích či hrnečcích. Následně si připravte dip z jogurtu. Jeden velký bílý jogurt vylejte do hezké misky, osolte, opepřete a přidejte nasekanou pažitku / petrželku / bazalku dle chuti či oblíbenosti a vše promíchejte. Pokud nemáte čerstvé bylinky, můžete použít i sušené oregano nebo jinou aromatickou bylinku. Dip promíchejte a ochutnejte, je-li potřeba přisolte nebo připepřete. Pokud máte rádi česnek, můžete do jogurtu prolisovat jeden stroužek. Pokud zeleninu podáváte na velkém talíři, dejte doprostřed misku s dipem a můžete servírovat. Pokud jste zvolili mističky a hrnečky, přendejte vše na servírovací tác a podávejte. Pozor, aby se Vám některý z hrnečků nikam nezatoulal. Dobrou chuť!


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama