Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Ovocné carpaccio

31. prosince 2015 v 0:26 | Karin |  Snídaně, předkrmy a chuťovky
Máme tady poslední den roku a k tomu patří kromě ohňostrojů, bublinek a předsevzetí také dobré jídlo a pití. Mám pro Vás tudíž opět připraveno několik receptů na jednoduché pohoštění na silvestrovský den a večerní párty. Začít můžete s tínto efektním, ale velmi jednoduchým ovocným salátem ve stylu carpaccia. Připravte si ho třeba na snídani k čerstvým croissantům a nebojte se podávat i sklenku sektu. Je přece Silvestr! Užijte si silvestrovský den a do nového roku Vám přeji mnoho inspirace, zdraví, nevšedních zážitků a dobrých lidí kolem!


Ingredience a postup:
Připravte si různé druhy ovoce, které jste nakoupili na Vánoce a nestihli sníst a bude možné jej krájet na plátky. Dobré je kombinovat různé velikosti a barvy a obecně jsou lepší spíše měkčí druhy ovoce (jablka a hrušky bych vynechala). Na základ použijte ideálně nějaký citrus jako grep, pomeranč nebo mandarinky. Z citrusu okrájejte slupku, nakrájejte ho na tenká kolečka a rozložte na hezký talíř. Další vrstvu může tvořit kiwi, ananas, karambola a jahody. Ovoce opět očistěte a nakrájejte na tenké plátky / kolečka a rozložte na citrusovou vrstvu. Jako poslední vrstva jsou ideální nějaké bobule - borůvky, granátové jablko nebo brusinky - které stačí jen ledabyle poházet po talíři. Vše pěkně rozložte na talíř a podávejte se zálivkou z pomerančové šťávy a granátového jablka a pokud chcete, posypte lehce moučkovým cukrem a strouhaným kokosem. Dobrou chuť!



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama