Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Moje Guacamole

31. prosince 2015 v 14:50 | Karin |  Snídaně, předkrmy a chuťovky

Koncem listopadu jsem se vrátila z Mexika, takže na našem silvestrovském stole nemůže rozhodně chybět tradiční avokádové guacamole. Guacamole je skutečná mexická klasika, kterou jsme v Mexiku dostávali skoro ke každému chodu a skoro pokaždé mělo trošku jinou konzistenci nebo strukturu, ale vždy bylo výborné. Navíc, jelikož je avokádo zdrojem spousty vitamínů, látek a kvalitních tuků, je to další ze zdravých párty dobrot. Přidávám tedy recept na svoji verzi.


Ingredience na jednu větší misku guacamole:
Dvě zralá avokáda (téměř černá slupka, uvnitř měkká, téměř roztíratelná konzistence), jedna limetka
Půlka červené cibule, tři datlová rajčátka, dva menší stroužky česneku, sůl
Půlka červené chilli papričky a hrst nasekaných lístků koriandru (v základním receptu chilli a koriandr nikdy nechybí, ale tyto ingredience můžete klidně vynechat, chuť bude i tak výborná)


Postup:
Avokádo rozpulte (zajeďte do něj velkým nožem a podélně obkružte pecku, poté chyťte každou polovinu do jedné dlaně a jakoby proti sobě otočte, jde to snadno), do pecky zasekněte nůž a opět otočte, pecka zůstane na noži. Dužinu vydlabejte do misky a vidličkou rozmačkejte téměř do hladka. Cibuli a chilli papričku nasekejte na hodně jemno, rajčátka rozpulte, odstraňte semínka se šťávou a dužinu pak nasekejte na kostičky. Cibuli, chilli i kostičky rajčat přidejte k avokádu a prolisujte do toho česnek a vymačkejte šťávu z poloviny limetky, vše vidličkou pořádně promíchejte, aby vznikla směs jako na fotkách. Dochuťte solí a případně ještě trochou šťávy z avokáda a nasekaným koriandrem. Podávejte s nachos chipsy (můžete i se sýrovými tyčinkami nebo opečenými kolečky bílé bagety). Dobrou chuť!



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Adam Adam | E-mail | Web | 9. května 2016 v 22:26 | Reagovat

Guacamole je jídlo, které nemá zkrátka chybu. Jen mě štve, že je u nás dost problém sehnat odrůdu Haas,a to navíc v dobré kvalitě.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama