Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Crostini s cibulovým chutney a čedarem

28. října 2015 v 16:46 | Karin |  Snídaně, předkrmy a chuťovky
Tento recept mě napadl, když jsme v létě s manželem grilovali burgery a kromě hořtice jsme si k nim dávali cibulové chutney z M&S. Protože je to ale docela vydatný recept plný výrazných chutí, hodí se mi spíše do podzimních měsíců a chladnějšího počasí. Připravila jsem ho poprvé v průběhu října jako novou nevšední večeři a sklidila jsem velký úspěch, přestože recept neobsahuje maso ani jinou uzeninu :-) Zkuste ho také na večeři nebo jako nevšední předkrm či chuťovku na párty a věřím, že také sklidíte chválu. Crostini jsou nejlepší ještě teplé, ale i vychladlé nejsou k zahození.


Ingredience na jeden talíř:
Jedna francouzská bageta, sklenička sladkého cibulového chutney, 10 dkg čedaru
Olivový olej, sůl a pepř, olivy, kapary a malé okurčičky k podávání

Postup:
Zapněte si gril v troubě na střední výkon a bagetu nakrájejte na kolečka. Sýr nastrouhejte na hrubo. Na každé kolečko navršte vrchovatou lžičku cibulového chutney, které trochu rozetřete po celé ploše bagety a zlehka osolte a opepřete. Následně na chutney navrště sýr a trochu ho prstem připlácněte, aby neopadával. Bagetky přemistěte na plech, zakápněte olivovým olejem a dejte do trouby pod gril na pár minut, dokud se sýr nerozteče. Podávejte s vychlazeným ciderem nebo pivem a miskou oliv, kaparů a okurčiček. Dobrou chuť!


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 jirka jirka | 18. května 2017 v 17:01 | Reagovat

vypadá to dobře.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama