Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Cuketové placičky s rajčatovou salsou

7. září 2015 v 23:38 | Karin |  Bez masa
Přelom léta a podzimu je pro mě jedno z nejhezčích období. Venku je ještě hezky a večer není dusno, takže se dobře usíná a na zahrádce dozrává spousta ovoce a zeleniny. Víkendy a večery po práci tak trávím nejčastěji v kuchyni, kde zavařuju okurky a řepu, peču švestkové koláče a jablečné štrůdly, vyrábím rajčatové omáčky a zpracovávám všechny dobroty, co na zahradě dozrály. Mezi ně patří i větší cukety, kterými mě zásobuje babička. Cuketa je podle mě jedna z nejlepších druhů zeleniny. Dá se grilovat, nakládat, smažit, přidávat do těsta na buchty a koláče, připravíte z ní skvělé chutney, skvěle ladí s těstovinami anebo si z ní můžete udělat tyto skvělé placičky ála bramboráky a dát si je k večeři.


Co budete potřebovat na cca 15 menších placiček
Jedna středně velká cuketa, tři středně velké brambory, dva stroužky česneku, trocha mléka
Hrst majoránky a oregana, jedno vajíčko, sůl, pepř, dvě hrsti hladké mouky, arašídový olej na smažení
Salsa: Dvě velká rajčata, půlka chilli papričky, hrst lístků bazalky a šťovíku, sůl a pepř

Postup
Cuketu omyjte a nastrouhejte na hrubo, brambory oloupejte a nastrouhejte na jemno, smíchejte s cuketou a vymačkejte co nejvíce vody. Přidejte prolisovaný nebo nastrouhaný česnek, vejce, mouku a bylinky a vše pěkně promíchejte do husté směsi. Opepřete a osolte a ochutnejte, zda je směs dost slaná. Je li směs příliš suchá, můžete přilít trochu mléka. Rozpalte olej v pánvi (stačí trocha, placičky by neměly v oleji plavat) a velkou lžící tvarujte ze směsi na pánvi malé placičky, které smažte z obou stran dozlatova (zelenina ještě pustí vodu, takže ji stále vymačkávejte vždy před umístěním na pánev). Hotové placičky přendávejte na čistý talíř a suchým ubrouskem z nich odsávejte přebytečný olej. Na salsu nakrájejte rajčata na malé kostičky, chilli na hodě jemno, smíchejte a přidejte natrhanou bazalku a šťovík. Výrazněji osolte a opepřete a zakápněte olivovým olejem. Promíchejte a podávejte k placičkám. Dobrou chuť.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama