Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Melounový salát se štovíkem

30. července 2015 v 22:20 | Karin |  Bez masa

Léto, moře, zmrzlina, studený drink a křupavý, šťavnatý meloun. Co takhle ale vychlazený meloun jako součást salátu? S tím nejlepším olivovým olejem a křupavými srdíčky salátu? K tomu deci svěžího, bílého vína ... Pokud jste to ještě nezkusili, rozhodně se do toho pusťte! Zjistila jsem totiž, že meloun se dá výborně využít ve slané kuchyni stejně jako v dezertech, drincích nebo jen tak v ovocném salátu. Výborně se doplňuje také se salátovou okurkou, svěžími, křupavými saláty nebo třeba avokádem. Pro začátek můžete zkusit třeba tento můj salát.
A jak se Vám líbí můj nový talíř z Toskánska? Mně moc :-)

Ingredience:
Kus křupavého, ideálně bezpeckového melounu, salátová srdíčka a trocha ledového salátu
Několik lístků šťovíku a bazalky, olivový olej EV, čerstvě mletý pepř
Dobrá mořská sůl (já jsem použila sůl s pečeným sezamem)


Postup:
Je to skutečně velmi jednoduché :-) Meloun nakrájejte na kostky a saláty natrhejte na kousky o velikosti sousta, přemístěte do mísy a proházejte. Zalejte co nejlepším olivovým olejem, namelte pepř a posypejte solí a opět proházejte. Podávejte se sklenicí lehkého, vychlazeného bílého vína nebo sektem či proseccem. Je to opravdu velká dobrota. Dobrou chuť.




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama