Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Grilované chilli burgery

15. července 2015 v 21:52 | Karin |  Carne (maso)
Včera jsme se vrátili z letošní italské dovolené v Toskánsku a na Gardě. Počasí vyšlo, jídlo vynikající, těstoviny vždy al dente, prostě italské dolce vita. Odpočinek nakombinovaný s krásným prostředím a dobrým jídlem. Nicméně, domů jsem se taky těšila. Na terasu a na grilování a na český chleba a pivo :-) Takže přidávám slíbený recept na grilované chilli burgery, k nimž si můžete uřezat pořádný krajíc chleba a nalít vychlazené pivo.


Ingredience:
Půl kila mletého hovězího masa, jedna větší chilli paprička, hrst nasekané petrželky a pažitky
Hrst nasekané čerstvé majoránky, šťáva z půly citronu, trocha strouhanky na obalení
Sůl, pepř, olivový olej EV, studená voda na opláchnutí rukou
Různá sezónní zelenina na grilování jako příloha, čerstvý chléb a pivo


Postup:
V míse smíchejte maso s bylinkami, nasekanou chilli papričkou (včetně semínek), šťávou z citronu a čerstvě namletým pepřem a solí. Vše pěkně promíchejte a snažte se vytlačit, co nejvíce vzduchu. Mokrýma rukama potom tvarujte burgery, které trochu obalte ve strouhance a uprostřed vytvořte důlek, aby po ogrilování "nenatekly", rovnoměrně se propekly a dobře se jedly. V některých restauracích to nedělají a já si pak vždy málem natrhnu pusu :-) Grilujte na rozpáleném grilu z obou stran dozlatova (celkem cca 20 minut dle velikosti burgeru) a po obrácení přidejte na gril i zeleninu, kterou předtím potřete olivovým olejem s rozdrceným česnekem a solí (ideální je cuketa a lilek, já jsem měla i zelený chřest, který už má teď bohužel po sezóně, chřest nepotřebuje žádnou česnekovou marinádu, mám ho ráda nejvíce jen tak a před grilováním ho cca tři minuty vždy krátce povařím). Burgery podávejte s grilovanou zeleninou, čerstvým chlebem, cibulovým chutney (čatní) a dalšími oblíbenými omáčkami a dipy a samozřejmě se sklenicí vychlazeného piva. Dobrou chuť.








 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama