Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Ořechové quadrucci s medvědím česnekem

20. května 2015 v 22:38 | Karin |  Těstoviny

Jaro už je skoro u konce, ale já mám pro Vás v záloze ještě jeden výborný a rychlý recept na úžasné quadrucci plněné vlašskými ořechy a gorgonzolou (koupené na Jiřáku od PastaArt) se smetanovou omáčkou a jarní specialitou - medvědím česnekem. Teda, začíná mi kručet v břiše jenom si na to vzpomenu. Takže, hurá na nákup a uvařte si taky. Pokud už neseženete medvědí česnek, tak můžete nahradit čerstvým baby špenátem, polníčkem a několika plátky česneku, ale nebude to úplně ono ...


Co budete potřebovat na dvě až tři porce:
Jedno balení quadrucci plněných ořechy a gorgonzolou (250g nebo 300g podle toho, jak velký máte hlad)
Svazek medvědího česneku, italská smetana v krabičce (stačí cca třetina), muškátový oříšek
Čerstvě mletá sůl a pepř, dobrý extra panenský olivový olej, parmazán

Postup:
Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny. Nasekejte si medvědí česnek na kousky - stonky zvlášť a lístky zvlášť. Dejte vařit těstoviny do vroucí vody a vařte dle údajů na obalu. Mezitím rychle špíchněte na rozehřátou pánev olivový olej a přidejte stonky česneku a pár minut opékejte. Přihoďte i lístky, osolte a opepřete, proházejte a přidejte smetanu (skutečně cca třetinu nebo polovinu krabičky, podle množství těstovin). Promíchejte a do směsi přlejte jednu naběračku vody z těstovin. Proházejte a přidejte uvařené těstoviny rovnou z hrnce i z trochou vody, zakápněte olivovým olejem, postrouhejte trochou muškátového oříšku (tři přejezdy po struhadle stačí), ještě opepřete, proházejte a ochutnejte, případně ještě dochuťte. Pokud je směs moc hustá, přilejte ještě vodu z těstovin. Podávejte posypané strouhaným parmazánem a květy z česneku. Je to skutečně velká dobrota - ořechová náplň, jemný česnek se smetanou a navrch čerstvý pepř a parmazán. Geniální a jednoduché! K pití doporučuji lehké bílé víno nebo klidně prosecco ši sekt. Dobrou chuť.




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama