Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Velikonoční nádivka

5. dubna 2015 v 16:24 | Karin |  Slané pečení a knedlíky

Zítra bude Velikonoční pondělí a venku tradičně sněží. Každopádně mně to náladu nezkazí. Byt i terasu máme nazdobenou mašličkami, vajíčky a jarními květy a ještě by to chtělo něco jarního k zakousnutí. Pokud jste jako já nepekli mazanec ani beránka a chtěli byste připravit něco typického k svátkům jara, zkuste třeba moji vylepšenou velikonoční nádivku. Klasikou je nádivka s kopřivami a uzeným, ale já jsem pro letošek vymyslela obměnu s řeřichou, žampiony, pažitkou a libovou klobásou.

Co budete potřebovat:
Velká hrst řeřichy (vypěstujte si na vatě na okně) a svazeček pažitky
4 rohlíky nebo žemle, sklenice mléka, 2 vejce, dvě špetky prášku do pečiva
Jedna dobrá šunková nebo ostravská klobása, tři žampiony, kousek másla, pepř a muškátový oříšek

Postup:
Pečivo natrhejte nebo nakrájejte na kousky a nechte mírně rozmočit v mléce. Z bílků ušlehejte sníh a pečivo smíchejte se žloutky a nasekanými bylinkami (řeřichu stačí nastříhat nůžkami). Klobásu i žampiony nakrájejte na kostičky a opečte dozlatova na pánvi. K rohlíkům přidejte čerstvě namletý pepř, trošku muškátového oříšku (strouhněte dvakrát nebo třikrát) a prášek do pečiva. Poté vmíchejte klobásku s žampiony a opatrně i sníh. Vymažte si máslem různé zapékací mističky a nádoby, naplňte je nádivkou, postrouhejte parmazánem a dejte péct na 180°C dokud nezezlátnou. Podávejte s kyselými okurkami a vychlazeným pivem. Dobrou chuť a krásné Velikonoce a jaro Vám přeji!


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama