Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Krémová polévka s medvědím česnekem

25. dubna 2015 v 10:03 | Karin |  Polévky
Na farmářských trzích, v lese nebo ve stínu za chalupou teď můžete objevit listy podobné konvalinkám, které ale nejsou na rozdíl od konvalinek, jedovaté ... je to medvědí česnek. Výborná bylinka, která na jaře vylepší každou dobrotu. Já jsem si na Jiřáku koupila dva svazky a z jendoho jsme měli krémovou polévku a z druhého něco mezi pestem a omáčkou k raviolám. Jelikož to bylo přání mé milé kolegyně Elišky, přidávám dnes recept právě na krémovou polévku s medvědím česnekem. Hurá na trh! Ať si ji můžete uvařit taky.


Co budete potřebovat:
Svazek medvědího česneku, ideálně i s květy - cca 50g, dvě větší hezké brambory
Čerstvou majoránku a pažitku, olivový olej nebo máslo, 0,5 l zeleninového vývaru
Jednu cibuli, kmín, sůl a čerstvě mletý pepř, květy česneku a případně trochu smetany na ozdobení


Postup:
Cibuli si nakrájejte na jemno, brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Česnek opláchněte (nechte ho chvíli plavat v napuštěném dřezu nebo míse s vodou). Poté oddkrojte stonky, které nakrájejte na kousky a nať nasekejte, jak se vám chce (stejně budete krém mixovat). Do rozehřátého hrnce šplíchněte olej nebo kus másla a poté vhoďte cibuli, brambory a stonky česneku a aspoň 10 minut pomalu opékejte - nepřipalte. Přidejte natrhanou majoránku, kmín, sůl a pepř a promíchejte a přilejte vývar. Vařte, dokud brambory nezměknou, pak přihoďte česnekovou nať, promíchejte, odstavte a rozmixujte do hladka. Česneková nať se bude trochu bránit, takže nesmutněnte, když Vám v polévce zbydou větší kousky česneku, jako mně. Není to na škodu, ale na ozdobu :-) Polévku podávejte s čerstvým chlebem nebo houskou. Dobré budou určitě i krutonky. Dobrou chuť.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama