Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Jahodová limonáda

19. dubna 2015 v 15:53 | Karin |  Bevute (nápoje a drinky)
Venku je dnes zase extrémně krásně, sedím na terase a relaxuji s pohledem do korun rozkvetlých stromů. Chtělo by to nějaký fajn drink nebo limonádu ... v lednici máme jahody, v šuplíku v kuchyni čekají na otevření krásná retro brčka, takže se zvedám a jdu vyrábět domácí jahodovou limonádu. Je to opravdu velmi rychlá osvěžující dobrota, ke které potřebujete jen led, jahody a pro milovníky sladčích nápojů ještě třtinový cukr. Na dolití pak už jen vodu nebo perlivou minerálku.


Co budete potřebovat:
Na jeden drink 3 - 4 střední jahody, lžičku třtinového cukru, vodu nebo minerálku na dolití
Čtyři kostky ledu a šťávu ze čtvrtky limety

Postup:
Jahody zbavte zelené části a rozkájejte je na kousky. Vložte do mixéru a úplně rozmixujte na tekutou hustou směs. Pokud děláte sladkou verzi, mixujte už s cukrem. Jahodovou směs nalejte do sklenice a v mixéru rozdrťtě ledové kostky do konzistence malých kousků (můžete ale klidně na tříšť). Led přidejte do sklenice společně se šťávou z limetky a dolejte minerálkou nebo vodou. Alkoholická verze se servíruje ve flétnách a dolévá se sektem nebo jiný šumivým vínem. Užívejte si krásné jarní dny a ať Vám limonáda chutná!





 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama