Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Lososový pstruh s parmazánovými bramborami a řeřichou

28. března 2015 v 14:25 | Karin |  Ryby a mořské plody
Venku pomalu rozkvétají stromy, keře se zelenají a sněženky a petrklíče kvetou a krásně voní. Jaro je cítit ve vzduchu, takže jsem koupila krásného lososového pstruha, naložila ho s řeřichou a olivovým olejem, upekla k němu oblíbené parmazánové brambory a naservírovali jsme si ho na terasu. Kupte si taky kus čerstvé rybky nebo celého pstruha a upečte si tuhle jarní dobrotu. A pro zájemce z Instagramu přidávám i recept na parmazánové brambory;-)



Ingredience:
Dvě filátka lososového pstruha, čtyři střední brambory a dvě hrsti řeřichy, půlka citrónu, sůl, pepř a olivový olej
Dvě srdíčka salátu a velká hrst strouhaného parmazánu a vločková sůl na finální dosolení ryby

Postup - ryba
Filátka ryby naložte do směsi olivového oleje se šťávou z půlky citrónu a hrstí řeřichy. Rybu nechte v marinádě ideálně přes noc. Před pečením ji přendejte do pekáčku, troubu nastavte na 190°C a rybu pečte i s marinádou 15 - 20 minut, aby se nevysušila. Každopádně lososový pstruh je, jak už název napovídá, něco mezi lososem a ptruhem, takže je trošku tučnější a jen tak se nevysuší a zároveň, na rozdíl od lososa, obsahuje malé množství kostí. Ale nebojte, jsou tako takové ty delší kosti, které nepřehlédnete a v každém filátku je jich cca pět. Chuť ryby skvěle doplní právě řeřicha a ve finále efektní a chutná vločková sůl. Výborná je například Maldónská sůl, která není příliš slaná. Rybu nejraději servíruji tak, že ji rozeberu na menší kousky a vyberu kosti, čímž ušetřím práci spolustolovníkům.

Postup - brambory
Brambory oškrábejte, nakrájejte na čtvrtky a dejte vařit do osolené vody. Vařte je cca pět minut a poté slejte vodu, do hrnce k bramborám šplíchněte olivový olej, přidejte všechen parmazán a druhou hrst řeřichy. Přiklopte poklici a hrncem zatřeste, aby se směs bylinek a sýra na brambory pěkně obalila. Brambory přidejte do pekáče a dejte je péct pod gril do trouby, dokud nezezlátnou (cca 15 minut). Do talíře dejte brambory, na ně navršte rybku, osolte vločkovou solí a podávejte se se salátem. Můžete přidat i dip z bílého jogurtu, řeřichy, soli a pepře. Dobrou chuť.





 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama