Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Krémová česnečka

6. března 2015 v 11:14 | Karin |  Polévky

Když jsem byla malá, česnečku u nás doma většinou vaříval táta, který ji dělal s bramborama, rozšlehaným vajíčkem a opečeným chlebem a byla opravdu hoodně česneková a mooc dobrá. Já ji většinou vařím také jako čirou polévku s kostičkami brambor a mrkve (ano, dávám do ní i mrkev), někdy přidám i vajíčko a podávám ji s domácími krutony a sýrem. Jednou jsem si ale řekla, že bych ji mohla zkusit připravit v luxusnější variantě do nedělního menu, a to jako krém s kapkou smetany. A tady je recept.

Ingredience:
Šest středních stroužků česneku, dvě střední brambory a jedna malá mrkev
Čerstvě mletý pepř a sůl, dvě kuličky nového koření a velká špetka majoránky
Jedna střední cibule, řapík celeru a půl litru vývaru
Domácí krutony, dvě lžíce smetany


Postup:
Cibuli nakrájejte na jemno, brambory na kostičky a mrkev na kolečka. Celer jen překrojte na třetiny, jeden stroužek česneku nakrájejte na plátky, zbylé nechte oloupané vcelku. V kastrolu rozehřejte olej nebo máslo a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přidejte všechnu nakrájenou zeleninu, nové koření, sůl, pepř a opékejte zhruba deset minut. Zalejte vývarem, aby byla zelenina sotva ponořená, přidejte majoránku a kmín a vařte, dokud zelenina nezměkne. Následně do polévky prolisujte všechen česnek, vylovte nové koření a rozmixujte polévku tyčovým mixérem nebo propasírujte. Vraťte zpátky na sporák, přidejte smetanu a je-li moc hustá, tak ještě vývar a ochutnejte. Pokud Vám přijde česneková chuť moc výrazná, nechte polévku ještě pár minut probublávat. Podle chuti dosolte a opepřete. Česnečku podávejte s domácími krutony (já jsem si připravila parmazánové), posypanou čerstvou petrželkou, pažitkou nebo řeřichou. Polévka má výraznou chuť a je opravdu lahodná. Dobrou chuť.





 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama