Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Zapečené plněné žampiony

11. února 2015 v 18:36 | Karin |  Snídaně, předkrmy a chuťovky

Minulý týden jsem našla v Intersparu krásné, čerstvé žampiony, které vypadaly opravdu v kondici. A jelikož poměrně rychle mizely, taky jsem si jich pár hodila do sáčku a cestou ke kase přemýšlela, co s nimi v kuchyni vymyslím. Rozhodl krásný malý zapékací kastrůlek, který jsem vloni dostala od táty na narozeniny. Takže jsem vymyslela dobrou, zeleninovo-sýrovou náplň a žampiony zapekla. Výborná večeře! Udělejte si ji taky.


Ingredience:
Pět krásných, středních žampionů, osm třešňových rajčat, půlka mozzarelly
Jedna střední červená cibule, půlka malé cukety nebo lilku, sůl, pepř a olivový olej, dvě velké špetky oregana

Postup:
Žampiony očištěte a vyskládejte do pekáčku. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji najemno. Rajčata, cuketu a mozzarellu také nakrájejte na drobnější kostičky. Předehřejte si troubu na 190°C. Cibuli nechte zesklovatět na troše oleje a pak k ní přidejte cuketu / lilek a opekéjte, dokud nezměkne, osolte a opepřete a posypte polovinou oregana. Sejměte z ohně. Rajčata smíchejte s mozzarellou, zakápněte trochou oleje a taky osolte, opepřete a posypte oreganem. Cuketu s cibulí přimíchejte k rajčatům se sýrem, vše promíchejte a směs navršte na žampiony i kolem nich. Dejte zapéct, dokud se sýr nerozpustí a žampiony nepustí šťávu (15 - 20 minut). Podávejte v pekáčku s čerstvým pečivem, do kterého nasávejte tu úžasnou šťávu s rozpečeným sýrem. Dobrou chuť.






 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama