Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Smetanové quadrucci s šalvějí a strouhanou minicuketou

1. února 2015 v 20:10 | Karin |  Těstoviny
Další z výborných rychlých receptů, který se hodí jako rychlá vydatnější večeře nebo skvělý oběd. Čerstvé quadrucci plněné hovězím masem jsem si koupila do zásoby v Aprice a jsem z téhle alternativy raviol naprosto nadšená. Skvělý tvar, hezky se na nich drží omáčka a chutnají skvěle. Vy si můžete udělat své vlastní, nebo je nahradit jinými tvary raviol. Pokud Vám ingredience v tomto receptu přijdou nudné, nebo příliš podobné jiným receptům, vězte, že tyhle těstoviny budou chutnat skvěle a hlavně úplně jinak než třeba tyto tortellini, a to díky šalvěji a nastrouhané cuketě, která do sebe natáhne všechny chutě a vůně lépe než, když ji nakrájíte na kostičky nebo nudličky ... pusťte se do toho a ať Vám chutná.


Ingredience:
Dvě větší špetky sušené šalvěje nebo proužky ze čtyř lístků čerstvé šalvěje, 250g plněných těstovin
Jedna krabička italské smetany, jedna cibule a dva stroužky česneku, dvě až tři mini cukety
Sůl a čerstvý pepř, pořádná hrst strouhaného parmazánu


Postup:
Oloupejte cibuli a česnek. Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny a nakrájejte cibuli na kostičky a česnek na plátky. Nastrouhejte si cukety na hrubém struhadle a rozpalte pánev. Na pánev hoďte cibuli a česnek a zlehka cca minutu opékejte, přidejte cuketu, osolte a opepřete a opékejte dvě minuty, dokud se cuketa neopeče a nezměkne. Dejte vařit těstoviny do vroucí vody a pak do pánve vymačkejte cca polovinu smetany z krabičky. Proházejte směs v pánvi, ochutnejte a přidejte pepř či sůl dle chuti a nechte cca minutu prohřát. Na závěr přidejte šalvěj a uvařené těstoviny a vše ještě proházejte. Pokud je směs suchá, přidejte ještě smetanu a cca dvě lžíce horké vody. Zakápněte olivovým olejem, přidejte parmazán, opět proházejte a můžete podávat. Já jsem si ještě přidala čerstvě nasekanou petrželku a čerstvě mletý pepř a sklenku bílého vína ... dobrou chuť. Jo a pokud náhodou nemáte rádi šalvěj, nahraďte ji petrželkou.




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama