Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Hot dogy s karamelizovanou cibulí

15. února 2015 v 14:00 | Karin |  Carne (maso)

Nedávno v sobotu se nám trochu protáhl dopolední program, takže na oběd bylo potřeba připravit něco rychlého. Původně to vypadalo, že si dáme s manželem jen naši oblíbenou zeleninovou polévku, ke které jsem ještě opekla domácí krutony, ale na konec jsem v ledničce objevila dva farmářské párky (95 % masa) a k tomu ve spíži velkou červenou cibuli a bylo jasno. Nápad na domácí hot dogy byl tady.

Ingredience na dva hot dogy:
Dva dobré párky (aspoň 90 % masa), jedna střední celozrnná bageta, jedna velká červená cibule
Jedna kyselá okurka, hořtice, kečup, cukr, dobré balsamiko, oblíbený listový salát


Postup:
Nejprve si připravte karamelizovanou cibuli, která hot dog posune o několik levelů výše, než běžné hot dogy, které jste kdy jedli. Cibuli překrojte na polovinu a poté na tenká půlkolečka. Do vysoké pánve nebo rendlíku s rukojetí šplíchněte olej a vhoďte všechnu cibuli. Plamen stáhněte na polovinu (já jsem měla indukci na šestku), k cibuli přidejte cca dvě lžíce dobrého balsamika a půlku malé lžičky třtinového cukru (není nutné) a všechno pěkně promíchejte a a pomalu cca 15 minut opékejte. Cibuli stále hlídejte, nesmí se připéct! Pokud se lehce přichytí, podlejte trochou balsamika a odškrábejte ode dna vařečkou. Po 15 minutách přidejte špetku soli a promíchejte a poté ještě cca tři minuty opékejte. Ve finále byste měli dosáhnout ideální karamelizované konzistence, kdy se balsamiko s cukrem a štávou z cibule pěkně spojí a obalí měkkou cibuli. Ochutnejte a pokud je směs moc sladká, přidejte několik kapek citrónové šťávy. Cibuli pak odstavte z ohně.
Uvařte párky a překrojte na poloviny, okurku nakrájejte na podélné plátky, očištěte salát. Bagetu přepulte a poté každou půlku podélně rozkrojte, ale ne úplně do konce. Každou půlku bagety potřete hořticí nebo kečupem (podle toho, co máte k párkům radši). Bagety roztáhněte a do každé vložte na přeskáčku plátek okurky a poté půlku párku, můžete přidat kečup nebo hořtici i přímo na párky. Navrch potom hezky naskládejte všechnu karamelizovanou cibuli. Hot dogy podávejte se salátem a vychlazeným pivem nebo limonádou a pusťte se do toho! Dobrou chuť.




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama