Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Tradiční jednohubky na párty

18. ledna 2015 v 23:24 | Karin |  Snídaně, předkrmy a chuťovky
Tyhle jednohubky se u nás objevují na stole na různých oslavách a na Silvestra už od mého dětství. Je to taková naše klasika, kterou možná znáte v různých obměnách třeba s olivami, kouskem ananasu či papriky, ale tato kombinace s klobásou, kolečkem domácí kyselé okurky a kouskem sýra na česnekové pomázánce je podle mě nejlepší. Takže poklud existuje někdo, kdo to nezná nebo nezkoušel, tak hurá na nákup a můžete začít tvořit.

Ingredience na tři velké talíře:
10 rohlíků (nejsou nutné čerstvé)
Sklenice kyselých okurek
Dvě až tři oblíbené klobásy (já mám radši ty suché - dunajské, panské, vysočinové)
Malá sklenice tatarky
Řecký bílý jogurt - jeden kelímek
20 dkg goudy vcelku plus cca 10dkg plátků
Dva až tři stroužky česneku
Čerstvě mletý pepř

Postup:
Nejprve si připravte česnekovou pomazánku. Oloupejte a do misky nadrťte česnek. Sýr nastrouhejte najemno. K česneku přidejte tatarku a polovinu jogurtu (lze použít i v opačném poměru) a vše promíchejte, opepřte čerstvým pepřem a pomalu začněte vmíchávat vidličkou sýr. Pokud je pomazánka moc hustá, přidejte jogurt. Ochutnejte a nechte odležet. Rohlíky nakrájejte na kolečka (ne příliš tenká), klobásku a okurky také na kolečka a plátkový sýr na čtverečky (plátky dejte na sebe, překrojte na nudličky a ty potom na čtverečky). Rohlíky pomažte dostatečnou vrstvou pomazánky, na pomazánku dejte vždy klobásu, poté okurku (okurek :-) a poté čtvereček sýra. Do hotových jednohubek zapíchněte ozdobná párátka nebo plastové šavličky a podávejte. Jednohubky skvěle doplní jakoukoliv párty či oslavu a hodí se k pivu i vínu. Je to taková naše klasika. Jaké jednohubky děláváte Vy?

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama