Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Párty masové kuličky s brusinkami

30. prosince 2014 v 18:42 | Karin |  Snídaně, předkrmy a chuťovky

Další z výborných párty jednohubek je upečena a nafocena, takže se s Vámi o ni ráda podělím. Jsou to lehké, téměř našlehané masové kuličky se zlatou kůrčičkou, které se spolu s brusinkami nebo koprovým dipem z bílého jogurtu hodí nejen na silvestrovskou párty. Stylově je naservírujte a můžete podávat jen tak nebo s kousky chleba či bílé bagety. Jediná nevýhoda těchto kuliček je v tom, že budou velmi rychle pryč ...


Ingredience na jeden plech kuliček:
600 g libovějšího mletého vepřového masa, dvě lžičky sušené šalvěje, jedna lžička sušené majoránky
Dva stroužky česneku, 2 dcl mléka, dvě hrsti domácí strouhanky, dva žloutky a sníh ze dvou bílků, sůl a pepř

Postup:
Maso propláchněte studenou vodou a rozmělněte na kousky do velké mísy. Přidejte prolisovaný česnek, žloutky, mléko a polovinu strouhanky a vše pořádně promíchejte. Následně přidejte šalvěj a majoránku a při sypání do mísy hezky prolněte bylinky mezi prsty, aby se rozvoněly. Osolte a opepřete, promíchejte a ochutnejte, zda je směs dost slaná, pokud ne, přisolte. Poté opatrně začněte zapracovávat sníh z bílků a zbytek strouhanky, aby vznikla mírně lepivá, nadýchaná masová směs. Je-li směs příliš lepivá a řídká, přidejte ještě strouhanku. Namočte si ruce studenou vodou a z masové směsi pomalu tvořte kuličky o velikosti golfového míčku a skládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Pečte při teplotě 190°C zhruba půl hodiny dokud kuličky pěkně nezezlátnou. Podávejte s vidličkou našlehanými brusinkami a přidat můžete i dip připravený z řeckého bílého jogurtu s jedním prolisovaným stroužkem česneku, solí, pepřem a nasekaným koprem. Dobrou chuť a hezkou silvestrovskou párty!







 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama