Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Domácí pražené mandle

30. prosince 2014 v 15:15 | Karin |  Snídaně, předkrmy a chuťovky


Zítra máme poslední den v roce, a to znamená přípravu různých chuťovek, jednohubek a dalšího malého pohoštění na párty, aby bylo co zobat k vínu, sektu či šampaňskému nebo jiným drinkům. Jako první recept jsem si připravila skutečně jednoduchou dobrotu, která však potřebuje přesný postup, aby byla krásně křupavá a ne gumová. Pražené mandle zvládne určitě každý, tak si kupte balíček mandlí a hurá do toho!


Ingredience:
200 g neloupaných mandlí
cca lžíce arašídového oleje (možno i jiný)
Mlýnek se solí

Postup:
Mandle nasypejte do misky a zalejte vroucí vodou. Nechte cca minutu stát a poté pomalu vyloupejte, většinou stačí jen mandli zmáčknout mezi prsty a vyjede ze slupky sama. Pokud to jde těžce, nechte ještě pár vteřin v horké vodě. Mandle přemístěte na suchou utěrku. Zapněte gril v troubě na střední výkon a připravte si malý pekáček nebo třeba formu na koláč. Do dlaní si nalejte necelou lžíci oleje a suché mandle promněte v rukách, aby se všechny lehce omastily. Mandle nasypejte do pekáčku, posolte jemně namletou solí z mlýnku a protřeste, aby na sobě neležely. Dejte pod gril na cca 10 minut, doku mandle nezrůžoví / zezlátnou. Mandle pořád hlídejte, každá trouba peče jinak a je potřeba dávat pozor, aby se nespálily! Hotové mandle přesypejte na ubrousek a nechte vychladnout. POZOR! mandle nesmí chladnou na hromádce, musí být hezky rozprostřené a zároveň nesmí chladnout v lednici či jiném vlhkém / studeném prostředí, byly by totiž gumové a o to nikdo nestojí. Já je nechávám vychladnout na dřevěném prkýnku pokrytém ubrouskem a nakonec je ještě prohážu s hodně jemně namletou solí. Ať se povedou a super párty přeju!





 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama