Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Snídaňová variace na bruschetty

1. listopadu 2014 v 8:30 | Karin |  Snídaně, předkrmy a chuťovky

Když se nechá víkendový nákup na sobotu, může se stát, že toho po ránu v lednici moc nenajdete. U nás jsou na štěstí v lednici nebo ve spíži skoro vždy k nalezení sušená a čerstvá rajčata, parmazán, mozarella a čerstvá bazalka na terase v květináči. K tomu nějaké pečivo a předpoklad pro výbornou snídani je na světě ;-)

Ingredience:
Tři krajíce chleba nebo tři housky, co máte doma, dvě čerstvá rajčata, pět sušených rajčat
Několik lístků bazalky, sušené oregano, sůl, pepř, olivový olej

Postup:
Předehřejte si troubu (režim gril nebo pečení shora) na 180°C. Chleba nebo jakékoliv pečivo, co máte doma nakrájejte na půlkrajíce nebo na kolečka. Čerstvá rajčata nakrájejte na půlkolečka, sušená rajčata na kousky a mozzarellu natrhejte, jak Vás napadne. Pečivo rozložte na plech, pokapejte olivovým olejem a naskládejte na něj čerstvá a sušená rajčata a mozzarellu a poté posypejte sušeným oreganem, osolte, opepřete a můžete ještě zakápnout olivovým olejem. Dejte do trouby a pečte, dokud se sýr nerozpustí. Hotové bruschetty posypejte lístky čerstvé bazalky, pokapejte olivovým olejem a podávejte. Dobrou chuť.




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama