Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Orecchiette s domácím pestem

5. listopadu 2014 v 15:48 | Karin |  Těstoviny

Na trzích nebo v asijských obchodech můžete sehnat výborné malé zelíčko pak choi, které můžete přidat do salátu, do polévky nebo třeba do těstovin. Pokud můj blog navštěvujete pravidelně, viděli jste už tento recept i v rubrice omáčky a pesta. Abyste ho ale našli, když hledáte recept na rychlý, originální těstovinový oběd, přidala jsem ho i do rubriky těstovin.

Ingredience na 4 porce:
Listy z 8-10 pak choi zelíček, jeden malý stroužek česneku, hrst lískových ořechů
Hrouda Grana Padano (velikost rajčete), olivový olej a sůl


Postup:
Listy zelí a česnek nakrájejte na kousky, sýr rozdrolte na menší kousky. Do mixéru dejte listy salátu, česnek a oříšky a vše pomalu rozmixujte, přidejte sýr a rozmixujte, dostanene poměrně sypkou, nespojitou směs. Postupně přilévejte olivový olej a promíchávejte do požadované konzistence. Obecně by pesto nemělo být moc řídké, aby přilnulo k těstovinám. Dochuťte solí a můžete přidat i nasekanou chilli papričku. Já jsem přikápla chilli olej. Uvařte těstoviny al dente ve slané vodě. Nakrájejte čerstvá a sušená rajčata na kousky a smíchejte s těstovinami. Poté přimíchejte pesto a vše pořádně promíchejte. Podávejte posypané sýrem, který jste použili na pesto. Dobrou chuť.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama