Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Kanelbullar - skořicoví šneci

27. října 2014 v 20:17 | Karin |  Sladké pečení a cukroví
Skořicové šneky zná v různé podobě asi každý. Věděli jste ale, že praví skořicoví šneci jsou švédská klasika, přidává se do nich kardamon a dělají se z kynutého těsta? Já jsem se to dověděla na třetím setkání foodblogerů na téma švédské kuchyně a tento recept nás naučilo Děvče od plotny. Tak si nakupte ingredience a upečte tyhle skvělé šnečky taky. Mě na nich moc baví, že čím více je zamotáte, tím hezčí budou a taky je skvělé, že nejsou moc sladcí.


Ingredience na cca 15 - 20 ks (záleží na velikosti):
500g hladké mouky, 25 g čerstvých kvasnic, 75 g másla, 250 ml mléka, 40 g cukru,
1 lžička kardamomu, špetka soli, 1 vejce na potření a cukr na posypání (krystal)

Náplň:
75 g rozpuštěného másla, 40 g cukru krystal
2 vrchovaté lžičky mleté skořice, 1 lžička mletého kardamomu

Postup:
Nejdříve si připravte kvásek. Do skleničky s vlažným mlékem rozdrobte kvasnice s malou lžičkou cukru a nechte vzejít kvásek. Rozpusťte máslo, odstavte jej z plotny a přidejte mléko. Promíchejte a přidejte cukr, sůl, kardamon, mouku a pěkně vzešlý kvásek. Opatrně vypracujte těsto do tvaru koule a nechte ho na teplém místě půl hodiny vykynout přikryté utěrkou. Mezitím si připravte náplň. Rozpusťte máslo, přidejte cukr a koření a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Vykynuté těsto rozválejte do obdelníku cca 20x70 cm. Plát těsta potřete rovnoměrně náplní a přeložte jej jako dopisní papír na třikrát (tzn. pravou třetinu přehnětě do středu a na ni potom levou třetinu, aby na sobě ležely tři vrstvy). Pokud se těsto hodně smrštilo, vytáhněte jej ještě do délky. Poté jej nakrájejte na cca 3cm pásky. Každý pásek zatočte jakoby se balil bonbón a poté uvažte uzel a spodní konec schovejte pod uzel. Jak už jsem psala na začátku, čím více pás těsta zamotáte, tím hezčí pak šnek bude. Zdá se to složité, ale je to jednoduché a výsledek je vždy krásný. Šneky naskládejte na plech a nechte je ještě aspoň 30 minut kynout na plechu. Poté je potřete rozšlehaným žloutkem s trochou oleje, pocukrujte a pečte ve vyhřáté troubě na 200°C dokud nezezlátnou (cca 15 minut). Můžete pocukrovat moučkovým cukrem a podávejte k čaji nebo kávě. Šneci jsou výborní i ráno na snídani. Dobrou chuť.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama