Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Tvarohové šátečky s rozinkami

21. září 2014 v 21:33 | Karin |  Sladké pečení a cukroví
Tenhle recept je pro mě návrat do dětství. Šátečky s tvarohem a rozinkami nebo povidlové pekla maminka vždycky v neděli a musím uznat, že do pondělí nikdy nevydržely. Zkuste tenhle rychlý, lahodný recept nejen na neděli taky. Jelikož se šátečky pečou z listového těsta, které nemusíte dělat vlastní, ale pro tentokrát si můžete pomoct koupeným z obchodu, je to opravdu vcelku rychlý pečený dezert ke kávě ;-)


Ingredience na dva plechy:
500g chlazené listové těsto
100g rozinek
Jedno a půl balení měkkého tvarohu
Balíček vanilkového cukru
Kůra a a šťáva z půlky citrónu
Žloutek a trocha oleje na potírání


Postup:
Rozinky spařte horkou vodou a tvaroh prošlehejte s vanilkovým cukrem. Tvaroh ochutnejte, zda je dost sladký a je-li potřeba, přidejte trochu cukru. Poté přisypejte rozinky, nastrouhanou kůru z citrónu a pár kapek citrońové šťávy a vše promíchejte. Náplň máte hotovou. Těsto rozválejte na tenký plát (cca 3mm) a ten rozkrájejte na čtverce. Doprostřed každého čtverce dejte hromádku tvarohové směsi a poskládejte do tvaru šátečku - spojte dva úhlopříčně protilehlé rohy a poté zbývající dva. Na spoje více přitlačte, aby se Vám při pečení nerozpojily (na chuti to ale neubere ;-). Šátečky potřete směsí ze žloutku a cca jedné lžíce oleje (já dávám olivový :-) a dejte péct na 180°C dozlatova (cca 30 minut). Dobrou chuť!.










 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama