Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Pipe s kuřecími prsíčky, rajčaty a rukolou

4. září 2014 v 20:41 | Karin |  Těstoviny


Další z mých rychlých receptů, které chutnají všem! Tentokrát i s masem. A jako nejvhodnější tvar těstovin jsem nominovala pipe, protože se do nich dostane omáčka, kousky rajčat i menší kousky masa. Já mám sice pipe z Itálie, ale v pohodě je sežente i u nás, takže si tento recept můžete uvařit s výsledkem jako na fotografiích. Ať se podaří!



Ingredience:
Jedno velké kuřecí prsíčko
Svazek rukoly (stačí půlka)
Dvě velká rajčata
Dva stroužky česneku
Jedna cibule a chilli paprička
Sůl, pepř, olivový olej
Bazalka a oregano

Postup:
Pokud můžu doporučit, úplně nejlepší je tento recept, když si na nudličky nakrájené maso naložíte večer předem do směsi olivového oleje, prolisovaného česneku (jeden velký stroužek), chilli vloček, nasekaných lístků bazalky a oregana a pár kapek citrónové šťávy. Další postup je velmi rychlý a výsledek zaručen. Cibuli nakrájejte na kostičky, česnek na plátky, rajčata na kostičky a dejte vařit osolenou vodu na těstoviny. Do rozehřáté pánve šplíchněte olej, přidejte cibuli a česnek a lehce osmahněte - cibule zesklovatí a česnek jemně zezlátne, přidejte maso a opečte dozlatova. Přihoďte rajčata (ideálně spařená a oloupaná) a vše společně prohazujte, dokud se rajčata téměř nerozvaří. Přilejte trochu horké vody nebo vývaru a trochu rajčatové passaty, aby se vytvořila omáčka. Na konec přidejte nasekanou rukolu a chilli papričku (nemusíte, pokud nemáte rádi ostré), dochuťte solí, pepřem a čerstvými bylinkami, přidejte al dente uvařené těstoviny a proházejte. Na závěr posypejte parmazánem, zakápněte olivovým olejem a podávejte se sklenicí vína a okurkovým salátem! Dobrou chuť.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 kdyzvarichlap kdyzvarichlap | Web | 8. září 2014 v 11:20 | Reagovat

Ta rukola nemívá tendence zvadnout (tak vizuálně splihnout)? U půlky jídel, kde ji na konci přidávám se mi tohle stane

2 Karin Osinová Karin Osinová | 20. září 2014 v 16:36 | Reagovat

Ahoj, když se naseká a přidá do jídla na konci, tak vydrží. Musí se to jíst ale čerstvé, jinak trochu zvadne, což ale chuti neubere😉

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama