Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Mini burgery s pečenou bramborou

14. září 2014 v 20:30 | Karin |  Carne (maso)
Podzim je v plném proudu, venku prší ... Na oběd jsme měli dýňovou polívku a výborný srnčí guláš. Přesto jsem se jako vzpomínku na léto, které se snad ještě vrátí v jeho babí podobě, rozhodla přidat recept na tyhle výborné, grilované mini burgrery (karbanátky), které jsme grilovali na zahradě společně s bramborami v alobalu někdy koncem července. Pokud máte krytou terasu, balkon či pergolu nebo jen troubu s grilem, ugrilujte si je taky a zavzpomínejte, jaké bylo Vaše léto.

Ingredience:
500g mletého libovějšího vepřového masa
Svazek jarní cibulky, půlka citrónu
Svazek čerstvých bylinek - pažitka, bazalka, petrželka
Sůl, pepř a jedna chilli paprička (pokud nemáte rádi ostré, vynechejte)

Postup:
Maso propláchněte studenou vodou. Cibuli omyjte a nakrájejte i s natí na hodně drobno (stačí cca 4 celé cibule, nemusí být celý svazek). Bylinky a chilli papričku nasekejte na hrubo. Maso smíchejte s cibulí, chilli a bylinkami, osolte a opepřete a přidejte šťávu z poloviny citrónu. Vše pořádně promíchejte, olízněte směs, zda je dobře slaná a mokrýma rukama tvarujte kuličky o něco větší než golfový míček, které vždy zploštěte a uprostřed udělejte důlek. Grilujte dozlatova a pak podávejte s bramborami pečenými v alobalu (omyté, ale neloupané brambory zasypte popelem a nechte v uhlících dle velikosti brambor 30 - 60 minut, podávejte přepůlené se solí a máslem). K masu je vynikající hořtice nebo dip z bílého jogurtu s nasekaným chilli a bylinkami, které jste použili i do burgerů. Můžete si k tomu dát i ogrilovanou cuketu nebo kyselé okurky. Dobrou chuť!



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 kdyzvarichlap kdyzvarichlap | Web | 20. září 2014 v 14:17 | Reagovat

Krasavci, sice bych jim spíš říkal kebabábky než burgery, ale na chuti by to asi nic nezměnilo :)

2 Karin Osinová Karin Osinová | 20. září 2014 v 16:40 | Reagovat

[1]:Díky a naprostý souhlas. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama