Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Letní okurkový salát s ředkvičkami a cuketou

8. srpna 2014 v 17:50 | Karin |  Bez masa
Klasický okurkový salát se zálivkou z cukru a citrónu nebo octa zná asi každý. Musím se přiznat, že mám okurkový salát moc ráda, připomíná mi letní prázdniny, když jsem ještě byla na základce nebo na gymplu a okurkový salát jsme dělaly se sestrou na oběd skoro každý den, protože okurek ve skleníku bylo dost a všichni ho máme rádi.
Variant je nespočet ... někdo si ho vylepšuje smetanou, někdo rajčaty nebo česnekem (že tati) ... já jsem svůj oblíbený okurkový salát tentokrát zkombinovala s křupavými ředkvičkami od fármářů a minicuketkami.
Ať žije léto! Ať žijou saláty! Užívejte počasí a volna!
A udělejte si tenhle super okurkový salát!

Ingredience:
Svazek křupavých, čerstých ředkviček
Jedna salátová okurka
Jedna malá cuketa
Šťáva z citrónu
Třtinový cukr
Olivový olej, sůl a pepř

Velmi jednoduchý postup:
Okurku oloupejte a nastrouhejte nahrubo do velké mísy, ředkvičky omyjte, očistěte a nakrájejte na tenká kolečka. Cuketu neloupejte, jen omyjte a také nastrouhejte nahrubo k okurce a přidejte ředkvičky. V půl litru studené vody nebo minerálky rozpusťte cukr, aby byla sladká a poté okyselte citrónovou šťávou (každý podle chuti, ale zálivka by měla být spíše výraznější). Zeleninu osolte a opepřete, zakápněte olivovým olejem a poté přidejte zálivku. Promíchejte, ochutnejte a případně ještě doslaďte nebo dokyselte - když se zálivka smíchá se štávou z okurky a cukety, rozředí se, proto je lepší ji ochucovat rovnou trochu více. Dobrou chuť.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama