Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Pesto z Pak Choi a lískových oříšků

4. června 2014 v 8:30 | Karin |  Omáčky, pesta, koření
Vezměte si něco zeleného, třeba bazalku, špenát, petržel, polníček, cokoliv. K tomu dobrý olivový olej, oříšky, mandle, nebo dýňová semínka, sůl, stroužek česneku a hroudu dobrého tvrdého sýra. Nakrájet, rozmixovat a voilá pesto je na světě ... já jsem si připravila pesto z úžasného typu čínského zelí - pak choi - které jsem objevila v New Yorku a včera opět na farmářských trzích na Náplavce.


Ingredience na 4 porce:
Listy z 8-10 pak choi zelíček
Jeden malý stroužek česneku
Hrst lískový ořechů
Hrouda Grana Padano (velikost rajčete)
Olivový olej a sůl
Postup:
Listy zelí a česnek nakrájejte na kousky, sýr rozdrolte na menší kousky. Do mixéru dejte listy salátu, česnek a oříšky a vše pomalu rozmixujte, přidejte sýr a rozmixujte, dostanene poměrně sypkou, nespojitou směs. Postupně přilévejte olivový olej a promíchávejte do požadované konzistence. Obecně by pesto nemělo být moc řídké, aby přilnulo k těstovinám. Dochuťte solí a můžete přidat i nasekanou chilli papričku. Já sem přikápla chilli olej. Pesto má krásnou barvu a úžasně voní, chutná velmi svěže. V lednici Vám ve vzduchotěsné nádobě vydrží cca týden.




 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama