Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Grilované žampiony s modrým sýrem na hnízdě z bylinek

1. června 2014 v 12:21 | Karin |  Snídaně, předkrmy a chuťovky
Několik prosluněných dnů už máme za sebou a věřím, že ještě hodně takových před sebou. Takže rozpalte grily, nakupte si žampiony a gorgonzolu (nebo nivu), natrhejte pažitku a jiné zelené bylinky a hurá s tím na gril! Jak to všechno nakombinovat a připravit Vám popíšu níže. Grilování k hezkému počasí a létu prostě patří. Kromě bílých klobásek, pstruhů a steaků a jiných masových dobrot griluju ráda i zeleninu, houby a ovoce. Grilování ale není jenom příprava jídla, je to zábava. Baví mě sledovat jídlo na grilu, jak se postupně mění, klobásy se rozevírají podle řezů, sýr se rozpouští, maso získává ogrilovaný mřížkový vzor, na ananase karamelizuje šťáva, pstruzi zlátnou ... a všechno to krásně voní.



Ingrediance:
Balíček žampionů
Kus
gorgonzoly nebo nivy
Svazek oregana, bazalky nepo petrželky
Svazek pažitky
Olivový olej a sůl

Postup:
Žampiony oloupejte, ale pokud nechcete nemusíte. Já je loupu, protože mě to baví. Bylinky nasekejte na drobno, sýr natrhejte nebo nakrájejte na kousky. Žampiony osolte a do každého nasypejte nasekané bylinky, na to přidejte sýr a vše zakápněte olivovým olejem. Dejte na gril a sledujte, jak se sýr roztéká. Hotovo máte, když žampiony pustí šťávu, která se spojí s bylinkami a roztečeným sýrem. Podávejte s ogrilovanou bagetou nebo k masu jako přílohu. Dobrou chuť!






 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Boubelka Boubelka | Web | 28. července 2014 v 14:24 | Reagovat

To vypadá luxusně!

2 Karin T. Karin T. | Web | 8. srpna 2014 v 18:00 | Reagovat

[1]: Jojo, je to dobrota a za chvíli připravená i hotová ;-) i snězená ... :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama