Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Bramborová frittata s jarní cibulkou

8. června 2014 v 12:13 | Karin |  Bez masa

Frittata je italskou specialitou, která se ale pod různými názvy ve všelijakých variacích připravuje i ve Španělsku a dalších jížních státech. Je to výborná večeře, lehký oběd nebo chuťovka k vínu, pokud ji rozkrájíte na malé trojúhelníčky a píchnete do nich párátko jako do jednohubky. K tomu misku oliv a kapary a máte malé pohoštění pro návštěvu. Problém může být pouze v tom, že jedna nebude stačit a návštěva bude chtít další :-)

Ingredience na frittatu pro dva:
4 střední brambory
3-4 vejce dle velikosti
Jedna jarní cibulka
Pět koleček malé cukety
Hrst posekaných bylinek - pažitka, petrželka
Sůl, pepř, olej

Postup:
Brambory oloupejte a nakrájejte na tlustější kolečka a ty potom na půlky či čtvtky dle velikosti brambor. Dejte vařit na 5 minut do osolené, vroucí vody. Cibulku nakrájejte na kolečka včetně nati. Cuketové kolečka překrojte na poloviny a ty potom ještě jednou na poloviny. Brambory sceďte. Do rozehřáté pánve špíchněte olej a přihoďte cibulku, cuketu i brombory a vše opečte. Brambory otočte na neopečenou stranu a vše zalejte rozšlehanými vejci, posypejte bylinkami a nechte propéct. Nemíchejte. Pár minut nechte na středním plameni a poté vařečkou zkontrolujte spodní část, zdali je propečená. Pokud ano, přichází otáčecí část.
  1. možnost - pánev sejměte z ohně, přiklopte na ni talíř větší než pánev a na ten překlopte omeletu. Z talíře poté stáhněte znovu na pánev neopečenou stranou a nechte dopéct.
  2. možnost - máte-li pánev s rukojetí, kterou lze umístit do trouby, dejte omeletu na 1-2 minuty pod gril do trouby, dokud nezezlátne.
  3. možnost - nemáte-li výše uvedenou pánev a nechce se Vám provádět cirkusové číslo s talířem, přesuňte omeletu do koláčové formy a opět nechte nedopečenou stranu dodělat pod grilem v troubě. Stačí pár minut, takže hlídejte, abyste to nespálili.
Omeletu rozkájejte na čtvrtiny či osminy a dejte si k ní třeba vychlazený cider, Coronu nebo víno. Servírujte se salátem nebo nakrájenou zeleninou. Výborně se hodí i tento rajčatový. Dobrou chuť.





 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama