Vítejte na mém blogu s příchutí Itálie - Viva Italia! K jeho založení mě inspirovaly dvě věci, a to zkomolené názvy italských jídel v řadě českých pizzerií a restaurací a především moje vášeň pro vaření a italskou kuchyni. Vaření je pro mě relax, radost a možnost uplatnit svou fantazii. Skoro každý můj recept je originál, který mě napadl díky surovinám, co jsem objevila na trhu nebo v ledničce anebo podle toho, na co jsem měla čas a chuť. A proč mě tak baví Itálie a italská kuchně? Od malička jezdívám pravidelně na různá místa Itálie v létě nebo v zimě na dovolenou a postupem času se mi tato krásná země na jihu Evropy plná dobrého jídla, pití a nálady dostala pod kůži. Miluju nákupy na lokálních trzích, všudypřítomnost čerstvých surovin a vášeň Italů, s níž obhajují svou lokální kuchyni! Nicméně můj blog není jen o těstovinách a pizze. Na mém blogu najdete hromadu receptů na v zásadě jednoduchá jídla z čerstvých surovin a rozhodně hodně polévek a předkrmů, protože to jsou moje nejoblíbenější chody. A jelikož taky ráda cestuju, a to nejen do Itálie, podělím se s Vámi také o zážitky z cest a doporučení, kam se vydat a co zkusit. Takže dobrou chuť.
Mrkněte také na můj instagram - vivaitalia.karin a Facebook - https://www.facebook.com/www.vivaitalia.blog.cz

Bábovka s rozinkami

18. května 2014 v 18:16 | Karin |  Sladké pečení a cukroví

Jak jste si možná všimli, mnohem častěji vařím a peču slané dobroty než sladké dezerty a dorty. To ale neznamená, že sladké nepeču vůbec. Musím se podělit o starý recept, který mám od mámy, na super vláčnou a jednoduchou bábovku, do které můžete přidat rozinky, oříšky, semínka nebo prostě to, co máte nejradši. Já v ní mám moc ráda velké rozinky a celé lískové oříšky. Připravte si cukr, mouku, váhu a několik dalších ingrediencí a do hodiny máte hotovou tuhle výbornou bábovku.

Ingredience (mám velkou formu, takže je potřeba si vychytat množství na vlastní formu):
350g polohrubé mouky, 250g moučkového cukru, 50g třtinového cukru (to je moje vychytávka)
3 celá vejce, 1 kelímek šlehačky (smetana na šlehání), 1 nastrouhané jablko
1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr (ne vanilinový!)
Postup:
Předehřejte troubu na 180°C. Moučkový cukr vyšlehejte se žloutky do pěny. Bílky ušlehejte do tuha. Do žlouktové pěny přidejte nastrouhané jablko a poté postupně metličkou zapracujte mouku se třtinovým a vanilkovým cukrem. Když začíná být směs moc sypká, vmíchejte pomalu smetanu a na konec opatrně přimíchejte sníh z bílků a kypřící prášek. Vše promíchejte a přidejte rozinky nebo oříšky. Formu vymažte máslem nebo olivovým olejem a vysypejte kokosem nebo strouhankou. Těsto nalijte do formy a dejte péct na 20 až 25 minut (dle toho, jak Vám peče trouba). Že je bábovka upečená poznáte, když do ní píchnete špejli a po vytažení na ní budou jen drobečky a nikoliv mazlavé těsto. Nechte vychladnout, vyklopte a pocukrujte a podávejte. Dobrou chuť.



 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama